1515
Annons

Kerry anklagar Syrien för krigsbrott

USA:s utrikesminister John Kerry anklagar Assadregimen för brott mot mänskligheten. Men den syriska arméns bombning av Aleppo fortsätter till dess att rebellerna lämnat staden, enligt dess allierade Ryssland.

Stämningen kunde ha varit bättre inför lördagens möte mellan amerikanska och ryska förhandlare i Genève.

Den amerikanske utrikesministern John Kerry anklagar regeringen i Damaskus för krigsbrott och brott mot mänskligheten. FN:s generalförsamling kräver ett omedelbart eldupphör – men bombningarna fortsätter så länge rebeller finns kvar i den krigshärjade staden, enligt Assadregimens allierade Ryssland.

Målet med förhandlingarna i Genève är att försöka förhandla fram ett stopp på striderna, som förvandlat stora delar av Aleppo till en grushög. Liknande försök har misslyckats vid otaliga tillfällen.

"Vi bevittnar med oro de sista kapitlen av vad som kommer att kallas för 'Slaget om Aleppo'", säger FN:s Syriensändebud Staffan de Mistura i ett uttalande, rapporterar AFP. Det viktiga nu är att evakuera de civila som finns kvar i staden, enligt de Mistura.

Syriska och ryska militären inledde sin senaste offensiv mot östra Aleppo i mitten av november. Sedan dess har mer än nio tiondelar av de områden som tidigare kontrollerades av rebeller tagits tillbaka av regimen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?