1515
Annons

Kenyaresan peppade fler att bli månadsgivare

Ateas resa till Kenya blev inte bara ett minne för deltagarnas liv. Den sporrade också hundratals medarbetare att bli månadsgivare, så att företaget kan göra skillnad för ännu fler.

Barnen i byn strålade av lycka när de fick presenter av svenska gäster.
Barnen i byn strålade av lycka när de fick presenter av svenska gäster.Foto:Joey Abrait
Foto:Joey Abrait
Jennie Backman är ny ordförande för Ateas hjälpande händer.Foto:Joey Abrait
Foto:Joey Abrait
Carl-Johan Hultenheim, vd för Atea fick ta emot halsduk och mössa i Kenyas färger vid besöket i Githaruru.
Carl-Johan Hultenheim, vd för Atea fick ta emot halsduk och mössa i Kenyas färger vid besöket i Githaruru.Foto:Joey Abrait

I december 2018 flög åtta medarbetare på it-leverantören Atea - inklusive vd Carl-Johan Hultenheim - ner till Nairobi för att bland annat besöka kvinnorna i byn Githaruru, där de sponsrar ett byprojekt via Hand in hand. Dagens industri följde gruppen både under förberedande möten hemma i Sverige, och under ett intensivt dygn i Kenya som bjöd på både tårar, skratt, sång, dans och allvarliga funderingar.

Gruppen fick bland annat träffa en grupp änkor, som börjat tillverka och sälja tvättmedel och yoghurt, och besökte även en skola som fått nya skolbänkar tack vare en extrainsamling arrangerad av Atea.

Idag har nästan ett år gått, men minnena består.

”Det är en resa jag kommer att bära med mig resten av livet”, säger Jennie Backman, som arbetar på Ateas marknadsavdelning och nyligen tillträtt som ordförande för fonden Ateas hjälpande händer.

Hennes starkaste minne från resan är mötet med kvinnorna.

”Det var underbart att se hoppet i deras ögon, och stoltheten över det de har åstadkommit. Att de har gått från ingenting och fått stöd och utbildning, och helt plötsligt är det de som driver och ser till att verksamheterna växer. Det var jag jättefascinerad av”, säger Jennie Backman.

De åtta deltagarna kommer från olika avdelningar på Atea, i olika delar av landet, vilket var en viktig poäng när de utsågs.

”Vi som var med på resan är väldigt tacksamma över det vi fick uppleva, och vi har alla kunnat sprida upplevelsen och känslan vidare till våra respektive delar av företaget.”

Det är via fonden Ateas hjälpande händer som företaget under 2,5 år sponsrar ett byprojekt i Githaruru med totalt 350 000 kronor. Anställda på Atea bidrar genom att pengar dras från lönen varje månad, eller som engångssumma, och bolaget bidrar med motsvarande totalsumma - eller mer - varje år. Hittills har fonden i snitt betalat ut 500 000 kronor per år till olika långsiktiga projekt, men även akuta insatser vid katastrofer.

Samtliga deltagare på Kenyaresan är månadsgivare, Jennie Backman själv har varit givare sedan hon började arbeta på Atea för sex år sedan.

Donationen till Githaruru går via Hand in hand, och används till att utbilda framför allt kvinnor i entreprenörskap, skapa självhjälpsgrupper och i förlängningen leda till hundratals nystartade företag och en högre levnadsstandard för 920 familjer i området.

Resan till Kenya förra året hade som mål att åtta medarbetare skulle få se resultaten av insatserna med egna ögon, och motivera ännu fler anställda att bli månadsgivare.

På företagets nationella kickoff i januari visades en flera minuter lång film från resan, gjord av deltagaren Jonas Häll. 

”När vi samlar alla medarbetare är Ateas hjälpande händer alltid en stående punkt på agendan, så där får vi ut mycket information om projekten och ingen går oberörd ur det. Tack vare filmen fick vi 150 nya månadsgivare, ett jätteuppsving”, säger Jennie Backman.

Kommer det att bli fler projekt med Hand in hand?

”Vi håller just nu på att lägga upp en treårsplan för Ateas hjälpande händer, så vi har inte fattat några beslut. Men vi känner att det vi såg på plats var väldigt bra.”

Varför är det här CSR-arbetet så viktigt för er?

”Vi är ett så pass stort företag, och med det kommer också ett stort ansvar att driva frågor åt rätt håll. Dels handlar det om hållbarhet, men även integration, där vi samarbetar med Arbetsförmedlingen för att starta en utbildning för nyanlända. I ansvarstagandet ingår även Ateas hjälpande händer. Att vi har den här kulturen skapar en balans som behövs i it-branschen.”

Kommer det att bli fler resor liknande den till Kenya?

”I så fall är det viktigt att den resan har ett lika tydligt syfte. Vi börjar från andra hållet med att planera vad vi vill göra, men det är mycket möjligt att vi gör något liknande i framtiden.”

Hand in hands generalsekreterare Stina Götbrink säger att organisationen möjliggör givarbesök i byprojekten för transparensens skull, och för att de ska förstå exakt hur de bidrar till byns utveckling. Under ett byprojekt på 2,5 år erbjuds två möjligheter till besök.

”Det är ofta först när de besökt projektet som det verkliga engagemanget tar fart. Många gånger kommer besökarna hem som ambassadörer för Hand in hand, vilket så klart är tacksamt för oss men framför allt för företaget de arbetar på. Det bygger en positiv internkultur när de anställda känner stolthet över företagets sociala engagemang”, säger Stina Götbrink.

 


FI: Nödvändigt med större kapitalbuffertar i Klarna

Den höga risknivån i Klarna – med 9,3 miljarder kronor i förlust sedan 2019 – gör det nödvändigt att kraftigt skruva upp bankens buffertar.

Det hävdar Finansinspektionen, FI, sedan Klarna överklagat myndighetens beslut.

Foto:Claudio Bresciani/TT

I oktober 2021 kunde Di avslöja att betaljätten Klarna, med vd:n och medgrundaren Sebastian Siemiatkowski, fått ett nytt och väsentligt högre kapitalkrav från tillsynsmyndigheten FI. Det gäller den nya så kallade pelare 2-vägledningen som visar hur mycket mer kapital en bank bör hålla än vad de legalt bindande kraven indikerar.

För Klarna blev vägledningen skyhög.

Tidigare har FI uppgett att den för de flesta banker väntas uppgå till 1,0–1,5 procent av de riskvägda tillgångarna, men för Klarna sattes den till 7,5 procent vilket innebär ett nästintill fördubblat kapitalbehov för den svenska fintech-jätten.

Därtill har FI beslutat om att kraftigt höja det parallella kapitalkravet avseende bruttosoliditet, från 3 till 9 procent av Klarnas totala exponeringsmått för bruttosoliditet.

Klarna överklagade dock till förvaltningsrätten med huvudargumentet att FI i sina stresstester inte tagit hänsyn till Klarnas särdrag, inte minst en större flexibilitet i balansräkningen är traditionella storbanker. FI:s vägledning på 7,5 procent är enligt Klarna orimlig – en rimlig nivå är 0,5 procent, enligt bolaget. 

Nu har FI svarat. I ett yttrande till förvaltningsrätten skriver myndigheten att den överklagade vägledningen ”är nödvändig för att återspegla den höga risknivån” i Klarna.

”Vägledningen är inte enbart ett resultat av stresstestets utfall, utan resultatet av en sammanvägd bedömning i vilken Klarnas sammanlagda risker och Klarnas förmåga att hantera och absorbera dessa ingår”, skriver FI i sitt yttrande.

”Till skillnad från vad Klarna anför, anser Finansinspektionen att vägledningens storlek, eller snarare de bakomliggande skälen till vägledningens storlek, om något borde utgöra incitament för en bank att förstärka sina riskhanteringssystem”, skriver myndigheten vidare.

FI uppger vidare att man inte anser att kapitalvägledningen behöver motiveras med mer än att myndigheten ser den som både lämplig och nödvändig, men att man ändå bemödar sig med att bemöta Klarnas kritik. 

Vad gäller kritiken om att ingen hänsyn tagits till Klarnas särdrag avfärdas den helt. Tvärtom hävdar FI att stor hänsyn tagits till just det.

Vidare har Klarna argumenterat för att Europeiska centralbanken, ECB, har en mer flexibel metodik för att besluta om lämplig pelare 2-vägledning, och att ECB sannolikt inte hade bedömt Klarnas kapitalbehov som lika stort. 

FI menar att det saknar betydelse. För det första är ECB inte ansvarig tillsynsmyndighet för svenska banker, och för det andra har ECB inte offentliggjort sina metoder för bedömning av pelare 2-vägledning varför det är omöjligt att veta hur ECB hade hanterat Klarna, skriver FI till förvaltningsrätten.

 

 

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?