ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

KD-politiker lät skattebetalarna betala familjens hotellnätter

  • Foto: HENRIK MONTGOMERY

KD-politikern Caroline Szyber har rest och låtit skattebetalarna betala privata semesterkostnader för hennes familj. Det skriver Aftonbladet.

Riksdagsledamoten Caroline Szyber är ordförande för civilutskottet och har varit rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna

Aftonbladet rapporterar att hon i våras var i Rom för att följa valrörelsen. Resan var en så kallad enskild resa som enligt reglerna ska vara av värde för riksdagsuppdraget. Varje ledamot får 50.000 kronor för att åka på sådana resor under en mandatperiod.

Caroline Szyber tog med sig familjen till Rom och betalade hotellnotan med riksdagens pengar. 

Boendet kostade 9.485 kronor och KD-politikern borde betalat 2.370 kronor själv. Riksdagens regler säger att ledamöterna själva ska betala 25 procent av kostnaderna när de har med sig anhöriga, skriver Aftonbladet. 

Men Caroline Szyber har åkt på ytterligare två resor med familjen, till Venedig och till Fiskebäckskil.

Totalt har KD-politikern missat betala cirka 5.700 kronor för elva hotellnätter under tre år, pengar hon nu betalat efter Aftonbladet uppmärksammat hennes reseavdrag.

”Jag kan bara beklaga att det har hänt, men jag har som sagt nu korrigerat det”, skriver Caroline Szyber i ett sms till tidningen. 

Tidigare har Aftonbladet avslöjat att KD-ledamoten Penilla Gunther (KD) låtit skattebetalarna bekosta privata resor och att även Michael Svensson (M) fuskat med reseersättning. Båda politikerna har avgått efter tidningens rapportering.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies