ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Vårbudgeten

KD om vårbudgeten: En passivitetens politik

Kristdemokraterna tycker att regeringen bedriver en passivitetens politik, och att Sverige betalar ett högt pris för detta när det gäller bland annat vården, tryggheten och omsorgen.

"I stället för att täta välfärdsrören som läcker har man blåst upp ballongerna och ställt fram solstolarna. De nödvändiga reformerna kommer att bli svårare och dyrare att genomföra", säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed.

Han kritiserar regeringens skattehöjningar på sådant som enligt KD har försämrat Sveriges konkurrenskraft.

"Mandatperioden har präglats av nedsläckning av reformer. Man lägger miljarder på byggsubventioner som företagen inte vill ha samtidigt som vi har brist på poliser", säger Forssmed.

Priset för "passivitetens politik" betalas med högre arbetslöshet, enligt KD.

"Regeringen gör själv bedömningen att målet om EU:s lägsta arbetslöshet inte kommer att nås", säger Forssmed.

KD kritiserar även regeringens satsningar på polisen. Det är i dag 439 färre poliser sedan regeringen tillträdde.

"Det har blivit färre poliser varje år med regeringens politik och det återspeglas i sjunkande förtroende för polisen", säger Jakob Forssmed.

Han sammanfattar kritiken mot regeringens politik:

"Bortslösad högkonjunktur, avsaknad av strukturellt riktiga reformer för jobb och tillväxt, tudelad arbetsmarknad, fler utsatt äldre i väntan på äldreboende, växande otrygghet och en vård i kris. Min bedömning är att Sverige inte har råd med detta i ytterligare en mandatperiod", säger han.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies