ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

KD-ledaren: Jag har medlat med SD

  • Ebba Busch Thor, ledare för Kristdemokraterna Foto: Christine Olsson/TT

Att förslaget om miljarder till välförden får stöd i riksdagen var mer än en chansning. Både M och KD hade underhandskontakter med SD. Ebba Busch Thor beskriver att hon har haft ”en medlande roll”.

”Jag har självklart säkrat upp att vi har haft stöd i från Sverigedemokraterna för detta”, säger hon. 

Konjunkturen är på väg ned och budgetprocessen blir ännu mer sönderskjuten med det här initiativet, ser du något faror i det?
”Det viktiga blir att man håller koll på sitt finansiella sparande, på det finansiella ramverket och att man har en klar och tydligt idé om hur det kan finansieras”, säger hon. 

”Notera att vi har en röd ledarduo i form av Stefan Löfven och Magdalena Andersson som totalt har felprioriterat i en tid då fler måste arbeta mer och mer hållbart”, säger hon vidare. 

Varför inte mer pengar till polisen, tryggheten och rättsväsendet, vilket SD velat se?
”Vi kan inte lägga mer pengar på något som inte har kapacitet att absorbera det under innevarande år”, säger Ebba Busch Thor och pekar på att KD i den senaste budgeten lade mer pengar på området. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer