1515

KD i Stockholm: Sätt in ordningsvakter mot EU-migranterna

Kristdemokraterna kräver krafttag mot de tillfälliga bosättningar som finns i Stockholms parker. Bosättningarna står, enligt partiet, bakom den ökade saneringsnotan på närmare 7 miljoner kronor.

"Det är oacceptabelt", säger Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholm.

KD:s Erik Slottner kräver krafttag mot de tillfälliga bosättningar som finns i Stockholms parker.
KD:s Erik Slottner kräver krafttag mot de tillfälliga bosättningar som finns i Stockholms parker.

Inför valspurten sätter Kristdemokraterna i Stockholm ned foten mot de bosättningar som har ökat kraftigt i parkerna i Stockholms innerstad och som, enligt partiet, ligger bakom de extra kostnader som parkförvaltningen får stå för när det gäller städning och sanering.

6,7 miljoner kronor har kostnaderna ökat under 2016 och nya siffror visar att 2017 håller samma nivåer. 

”Det är oacceptabelt att saneringskostnaderna för tillfälliga bosättningar i parker fortsätter att belasta Stockholms skattebetalare”, säger Erik Slottner (KD) i ett pressmeddelande.

EU-migranter pekas ut som förövarna och partiet ger skarp kritik till den styrande rödgröna majoriteten och menar att det borde införas kommunala ordningsvakter med rätt att avhysa olagliga bosättningar.

”Våra parker är inga boplatser, utan ämnade för nöje, avkoppling och fysiska aktiviteter för både stadens invånare och dess besökare. Grönområdena ska vara rena, trevliga och trygga att vistas i. Bortsett från den nedskräpning och de sanitära olägenheter de olagliga bosättningarna medför, så skapar de även otrygghet och belastar kommunens skattebetalare”, säger Erik Slottner.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?