1515
Annons

Katalysen Ventures rörelseförlust ökar

Investeringsbolaget Katalysen Ventures, som noterades på Spotlight den 20 april i år, redovisar en nettoförsäljning på 0,6 miljoner kronor (1,0) för det första kvartalet 2022.

Rörelseresultatet uppgick till -3,2 miljoner kronor (-1,3).

Under kvartalet tillkom fyra nya klienter och antalet aktiva klienter vid periodens utgång uppgick till elva, enligt rapporten.

Beräknat marknadsvärde av Katalysens portfölj av aktier och optioner uppgick i slutet av kvartalet till 195 miljoner kronor, enligt rapporten.

I en ledningskommentar i kvartalsrapporten uppger vd Peter Almberg och styrelseordförande Heiner Weber att de är optimistiska kring framtiden, men påminner om nuvarande marknadstrender.

Bolagets två största innehav i portföljen är B2B-betalningsplattformen Payer och hybrid-eventplattformen Invite People. 

”Båda dessa satsningar är för närvarande i processen med att planera större framtida finansieringsrundor med investmentbanker. Dessa processer kommer, emellertid, som ett resultat av nuvarande marknadssituation ta längre tid än ursprungligen förväntat”, skriver Peter Almberg och Heiner Weber.

De räknar med att dessa framtida transaktioner kommer att ske till värderingar som ligger minst 2 gånger värderingarna i slutet av det första kvartalet, enligt rapporten.


Stigande hyresintäkter för Halmslätten

Det Spotlight-noterade fastighetsbolaget Halmslätten redovisar ett förvaltningsresultat för det första kvartalet 2022 på 9,7 miljoner kronor (9,0).

Driftnettot uppgick till 15,2 miljoner kronor (13,6).

Hyresintäkterna summerades till 16,2 miljoner kronor (15,7).

Efter att ha sålt sin fastighetsportfölj i april till Catena bedriver Halmslätten inte längre någon verksamhet och stämman den 3 maj beslutade att bolaget ska träda i frivillig likvidation. Återstående tillgångar skiftas ut till aktieägarna.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?