Kassaskåpssäker veteran kniper klubban

Alf Göransson får Guldklubban i den noterade klassen för sitt sätt att leda styrelsen i värdehanteringsföretaget Loomis, där hälften av styrelseledamöterna är kvinnor.

”Det har inte varit fråga om någon kvotering, utan alla är med på egna meriter”, säger Alf Göransson. 

Alf Göransson
Alf GöranssonFoto:Jack Mikrut.

Loomis LOOMIS +0,28% Dagens utveckling är ett av världens ledande värdehanteringsföretag. Värdetransporter står för 63 procent av intäkterna, kontanthantering för 32 procent och International services för 5 procent.

Bolaget knoppades av från Securitas SECU B +0,07% Dagens utveckling 2008, och Alf Göransson har varit med i Loomis styrelse sedan 2007. Som dåvarande vd för Securitas kände han Loomis väl, och 2009 tog han steget upp till ordförande. 

Styrelsearbetet inleddes med krishantering, vilket försenade avknoppningen med två år. Det var kontanthanteringen i Storbritannien som var orsaken till det.

”Problemet var att de belopp som stod i våra böcker inte överensstämde med det vi hade i valven. Det saknades helt enkelt pengar i verkligheten, och vi fick aldrig riktigt reda på varför”, säger Alf Göransson.

”Vi blev ifrågasatta av Bank of England, och jag tillbringade en dag i veckan hos dem i London i minst ett halvår. Till slut täckte vi de hål som fanns, tog de kostnader vi behövde och sålde den verksamheten i Storbritannien.”

I dag är Loomis ett lönsamt företag med cirka 22.000 anställda och 400 kontor i 20 länder. De flesta kunderna är banker och detaljhandelsföretag.

Bolaget har vuxit snabbt, både genom förvärv och organiskt. I år har fokus legat på Sydamerika, USA och Frankrike.

I USA, som står för ungefär halva omsättningen, har bolaget haft stor framgång med säkerhetsboxen Safepoint. 

”Vi sätter in ett kassaskåp hos kunden, som stoppar in sina pengar där. Vi sätter in pengarna på deras bankkonto och hämtar pengarna när vi tycker att boxen börjar bli för full. På så sätt tar vi ansvar för kontanthanteringen, samtidigt som kunden får pengarna direkt.”

Vad är det viktigaste som ligger framför er?
”Det är att nå de omsättnings- och lönsamhetsmål som vi har satt upp för 2021 och att klättra i värdekedjan. Utöver att hämta, lämna och räkna pengar skulle vi till exempel kunna hjälpa kunderna att prognostisera hur mycket kontanter de behöver i verksamheten.”

Hur ser du på att kontanter håller på att försvinna?
”I Sverige har användningen av kontanter halverats på tio år, men det är unikt för Sverige. Vi ser liknande tendenser i Norge och Finland, men inte alls i samma utsträckning som i Sverige. I resten av världen fortsätter kontanter att vara en viktig del av ekonomin, vi ser ingen avmattning i stort.”

”En paradox är att man i vissa länder ändå har börjat prata om att kontanterna kan komma att minska eller försvinna på längre sikt, och det gör att många banker outsourcar sin egen kontanthantering. Det betyder att en större marknad helt plötsligt öppnar sig för oss.”

Hur går dina kontakter med vd:n Patrik Andersson till?
”Vi träffas oftast en till två gånger i veckan eller pratas vid flera gånger i veckan, men det kan också gå flera veckor utan att vi har kontakt. Det går lite i vågor. Jag är alltid tillgänglig som bollplank om han vill ringa mig.” 

Hur ser du till att alla kommer till tals kring styrelsebordet?
”Det är inte så svårt. Vi har ett bra klimat och en bra samtalston. Det finns ingen som är skotträdd och inte vågar säga vad hon eller han tycker.”

Hur stor bör en styrelse vara?
”Det finns inget enkelt svar på det, men det blir en bättre dynamik med en mindre styrelse. Fem sex personer är bra. Vi är sex i dag, samt att vi har två fackliga representanter. Men det kan vara befogat med en större styrelse om man behöver flera olika sorters kompetens för att täcka alla vinklar.”

Hälften av Loomis styrelseledamöter, tre av sex, är kvinnor. Det är en ovanligt hög andel på Stockholmsbörsen. 

Är det något ni medvetet har strävat efter?
”Nej, det har bara blivit så. Det är inte frågan om någon kvotering, utan vi har letat efter personer med bra erfarenheter och kompetens.” 

Efter elva år som vd för Securitas lämnade Alf Göransson sin post i mars i år. Då hade han varit börsbolags-vd i 18 år och presenterat sammanlagt 72 delårsrapporter.

”Jag tyckte att det var dags att göra något annat i livet. Jag hade varit börsbolags-vd i halva min karriär, och det tar mycket kraft och resurser. Men jag vill inte sluta jobba, jag är fortfarande ledamot i flera styrelser och jag kvarstår som rådgivare till Securitas. Däremot är det inte aktuellt med något nytt operativt uppdrag.”

Förra året utsattes han för en uppmärksammad identitetsstöld, då en person hade skickat in en förfalskad konkursansökan i hans namn. Det ledde till att Alf Göransson blev försatt i konkurs, och han blev avregistrerad från både vd-posten i Securitas och sina styrelseuppdrag. 

”Det var förfärligt integritetskränkande, ett övergrepp. Polisen gjorde en utredning men fick aldrig klarhet i vem som gjorde det, trots att de ansträngde sig ordentligt och höll på i åtta, nio månader”, säger han. 

”Det som fallerade var att det inte gjordes någon kontroll när detta hände, man hade kunnat kolla i pass- eller körkortsregistret, till exempel. Namnteckningen påminde inte ens om min egen. Det hela var oerhört besvärligt att reda ut. Bankkort och kreditkort spärrades, allting. Som tur var hade jag lite kontanter så att jag kunde överleva på kort sikt, vilket är lite kul i sammanhanget.”

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?