Annons

Kassaklirr för 16-åringarna – får 150.000 kronor var

Tennistalangerna Leo Borg och Måns Dahlberg får en fin kapitalinjektion. 

De två sextonåringarna kan kvittera ut 150.000 kronor vardera ur Streber Cups stipendiefond.

Måns Dahlberg, Påvelunds TK.
Måns Dahlberg, Påvelunds TK.

Måns Dahlberg, Påvelunds TK, är rankad omkring 60 på ITF:s juniorlista och tränar på Good to Great i Danderyd. Leo Borg, KLTK, ligger på plats 95 på samma rankningslista och tränar i KLTK:s akademi.

Båda är på väg att ta det avgörande steget in i tenniscirkusen varför all ekonomisk hjälp är välkommen för att finansiera resor till internationella turneringar.

”Tack vare generösa donationer från Strebers tennisintresserade vänner i näringslivet har vi höjt stipendiesumman och delar i år ut 300.000 kronor”, kommenterar Caroline Sundewall, ordförande i Streber Cups Stiftelse.

I stiftelsen ingår ett hundratal näringslivsprofiler, som under ett flertal år träffats och spelat tennis, bland annat Carl Bennet och Tomas Nicolin. I styrelsearbetet deltar även Michael Treschow och Claes Dahlbäck. 

Stiftelsen har ett kapital på cirka 4 miljoner kronor, som förvaltas av styrelseproffset Erik Mitteregger. Målet är att årligen dela ut egna stipendier. Ett samarbete har även inletts med Stefan Edbergs stiftelse för att ge stöd till ungdomar i åldrarna 12–16 år.

”Det är alltid svårt att välja, vilket känns positivt för svensk tennis. Vi går igenom ett hundratal av tennisungdomarna i åldern 14 till 20 år och det finns många kvalificerade kandidater”, säger Bengt Möller i Streber Cups jury.

Bland tidigare stipendiater märks bland andra nuvarande svenska toppspelare som Rebecca Peterson samt Mikael och Elias Ymer. 

En av de första att få Streber-stipendium i början av 2000-talet var Johanna Larsson, som nyligen avslutade sin karriär efter att ha vunnit 14 WTA-titlar i dubbel och två i singel.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera