Karolinska Development spikar pris i kvittningsemission

Karolinska Development har bestämt teckningskursen i den tidigare aviserade kvittningsemissionen för bolagets konvertibelinnehavare till 6,17 kronor per B-aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Om alla konvertibelägare accepterar kommer utestående konvertibelskuld på totalt 451 miljoner kronor att kvittas. Totalt kommer enligt bolaget som mest 73,1 miljoner nya aktier att emitteras.

Karolinska Development stängde på måndagen på 5,80 kronor i Stockholm efter en kursmässig utförslöpa sedan slutet av 2013, då aktien som högst handlades till 34,10 kronor. Bolaget har i dag 52 miljoner utestående aktier och därmed ett börsvärde på ungefär 300 miljoner kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?