Hoppa till innehållet

Annons

Karolinska Development bättrar på resultatet

Karolinska Development, som är ett investmentbolag inom life science, redovisar ett resultat efter skatt på 194 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (-17,9). Resultatet per aktie uppgick till 3:03 kronor (-0:34).

"Karolinska Development KDEV -3,93% Dagens utveckling uppvisar ett positivt kvartalsresultat för första gången sedan bolagets strategiskifte 2014", skriver bolaget i rapporten.

Bakom vinstlyftet ligger framför "resultat av verklig värdeförändringar av andelar i portföljbolag" om 212 miljoner kronor.

"Ökningen beror huvudsakligen på uppvärderingen av innehavet i Umecrine Cognition till följd av de positiva resultaten från den fas Ib-studie som presenterades under kvartalet, samt på börsintroduktionen av Xspray Pharma", skriver Karolinska.


Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera