Annons

Karo Pharma tar in 374 Mkr

Hälsovårdsföretaget Karo Pharmas företrädesemission övertecknades och bolaget tillförs cirka 374 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Cirka 98,5 procent av de erbjudna aktierna tecknades med stöd av teckningsrätter medan 1,5 procent tecknades utan stöd av teckningsrätter. Sammantaget tecknades motsvarande 132 procent av emissionsbeloppet.

"Vi kan nu ta ett viktigt steg i bolagets utveckling och ökar lönsamheten på ett väsentligt sätt. Det ger oss möjligheter att bygga vidare på ett offensivt sätt", säger Karo Pharmas styrelseordförande Anders Lönner.

De nya aktier som har tecknats med stöd av teckningsrätter beräknas registreras hos Bolagsverket omkring den 16 februari 2017. Sista dagen för handel med betalda tecknade aktier beräknas vara den 20 februari. De nya aktierna tecknade med företrädesrätt beräknas börja handlas på Nasdaq Stockholm från och med den 22 februari.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?