Annons

Karlskronabo åtalas för mångmiljonsvindleri

En 31-årig Karlskronabo misstänks för att ha lurat till sig omkring 100 miljoner kronor. På onsdag väcks åtal mot mannen som greps i Marocko för två år sedan, rapporterar SVT Blekinge.

Foto:Henrik Montgomery/TT

31-åringen misstänks för att ha förmått personer att ta lån för att investera i företag. I gengäld skulle låntagarna få en bonus, som de sedan inte har sett röken ut av. Flera av dem som drabbats av mannens misstänkta lurendrejeri lever nu med stora skulder. Några av dem har enligt SVT återbetalningskrav på ungefär 30.000 kronor i månaden.

Förutom 31-åringen, som åtalas för omkring 100 fall av grova bedrägerier, finns 16 medåtalade som enligt åklagaren har främjat brotten. Mannen nekar till brott och hävdar att det handlar om affärsinvesteringar som gått fel.

Rättegången inleds den 9 december och väntas pågå fram till juni nästa år.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?