Karl-Johan Persson går in i cykel-app – fyller på kassan med 7 miljoner

 HM:s ordförande Karl-Johan Persson och parhästen Stefan Krook investerar när cykelappen MIOO tar in 7 miljoner kronor i nytt kapital. ”Kul att vara med och stötta något som man så gärna vill ska slå stort”, säger Stefan Krook i en kommentar.

Karl-Johan Persson går in i cykelappen MIOO.
Karl-Johan Persson går in i cykelappen MIOO.Foto:Magnus Andersson/TT

Via MIOO-appen kan cyklister beställa service och få den utförd på valfri plats inom loppet av 48 timmar, alternativt välja en prenumerationsmodell som täcker service och även innefattar försäkring. Företaget grundades av den före detta tävlingscyklisten Tomas Grönqvist som ser en stark utveckling av efterfrågan under pandemin, då cykling har fått ett rejält uppsving.  Appen har det senaste halvåret mer än fördubblat antalet aktiva användare, som i dag är runt 5.000.

Nu har startupen tagit in 7 miljoner kronor i en investeringsrunda. Pengarna ska användas till att dels utveckla produkten, dels lansera tjänsten på flera marknader. Investerare i bolaget sedan tidigare är Fishbrains grundare Johan Attby, Soundtraps grundare Per Emanuelsson, Bomboras grundare Jon Wimmercranz, tidigare finanschef på Mat.se. 

”Vi är glada att våra investerare delar vår ambition. Genom att förenkla och göra cykeltjänster mer lättillgängliga kommer vi vara en viktig motor för att få fler att börja cykla och få ett mer hälsosamt liv”, säger Tomas Grönqvist i en kommentar. 

De får nu sällskap av Stefan Krook och Karl-Johan Perssons  41an Invest, David Stenmarck, medgrundare till Epidemic sound, investeraren Peter Ankerst och Twigs grundare Fredrik Olofsson.

”Jag har en mycket stark tro på att Tomas och teamet kommer att skapa en helt ny och fantastisk upplevelse runt cykelservice, som kommer bidra till att fler väljer cykeln. Det är bra för både folkhälsan och miljön. Kul att vara med och stötta något som man så gärna vill ska slå stort”, säger Stefan Krook, i en kommentar. 

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?