Karl Hedin överklagar häktning i jaktbrottsshärvan

Industrimiljardären Karl Hedin som sitter häktad misstänkt för inblandning i en uppmärksammad jaktbrottshärva har överklagat häktningen till Svea hovrätt.

Industrimiljardären Karl Hedin har överklagat häktningen till Svea hovrätt.
Industrimiljardären Karl Hedin har överklagat häktningen till Svea hovrätt.Foto:TT

Det rapporterar P4 Västmanland och går i linje med vad advokaten Sven Severin sa till Di i tisdags.

Karl Hedins advokat Sven Severin hävdar att åklagaren olagligt har använt sig av telefonavlyssning.

"Vi menar att det inte finns laglig grund att använda hemligt telefonavlyssning vid den här typen av brottslighet. Åklagaren har tänjt på gränsen. Det är olaglig bevisning", säger Severin till radion.

Åklagaren Lars Magnusson anser att mannen ska vara fortsatt häktad och slår tillbaka mot anklagelserna:

"Severin har inte varit med om det sammanträdet då det beslutades om hemliga tvångsmedel, så han kan omöjligt veta vad som sades då. Jag lägger fram de omständigheter som jag menar utgör skälig misstanke om brott, vars straffvärde överstiger två års fängelse. Uppenbarligen har tingsrätten tyckt likadant", säger Lars Magnusson till TT.

Totalt misstänks fem män för inblandning i härvan, som blev känd efter ett tillslag i slutet av oktober. Tre av dessa är häktade medan två har släppts på fri fot.

Enligt åklagaren finns misstankar om att gruppen illegalt har jagat och dödat lodjur och varg. Det finns även misstankar om att kungsörn har dödats. Samtliga inblandade nekar till brott.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?