1515
Annons

Karl Hedin: "Hans skapelse är en fantastisk framgång"

Entreprenören Karl Hedin som blivit miljardär på byggvaruhus och skog känner många beröringspunkter med Ingvar Kamprads sätt att driva Ikea.

Bild:Oskar Omne

"Jag kände honom inte, men det som förmedlades om honom och hans tänkande på humankapitalet, kunden och vårdandet om resurserna, gillar jag!", skriver Karl Hedin till Di.

"Han skapelse är en fantastisk framgång till gagn för mängder av människor. Förhoppningsvis har han sett till så hans tankar och idéer lever kvar i företaget."

Kamprads bortgång störst på Twitter

Möbeljätten Ikeas besked om att grundaren Ingvar Kamprad gått bort var det svenskspråkiga inlägg som delades mest på Twitter 2018.

Foto:Claes-Göran Flinck

Det är den ideella föreningen Medieakadamien som mätt antalet retweets och enda kravet för att vara aktuell för listan, förutom antal delningar, är att inlägget är skrivet på svenska, enligt ett pressmeddelande.

Tvåa på listan är ett videoklipp från norska NRK med gulliga barn och trea är en gammal video, på ett annat gulligt barn, som spreds på Facebook för flera år sedan och i år fick ny spridning på Twitter. Längre ner på listan återfinns bland annat fotbollsspelaren Ola Toivonens tweet inför landslagets match mot Schweiz under sommaren fotbolls-VM och ett inlägg från advokaten Viktor Banke rörande Jimmie Åkesson.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera