Annons

Kapitalutflöden ur Kina kommer bestå

Kapitalutflödena från Kina kommer att "bestå under en viss period" eftersom fler kinesiska medborgare söker sig utomlands för att diversifiera sin investeringsportfölj.

Det säger Huang Yiping, rådgivare åt Kinas centralbank PBOC, i en intervju enligt den statliga kinesiska nyhetsbyrån Xinhua, rapporterar Bloomberg News.

Han säger att yuanens kurs kommer att påverkas av investerarnas förväntningar om Kinas ekonomiska tillväxt och att landets ekonomi står inför fortsatt nedåttryck eftersom dess omstruktureringsprocess ännu inte har slutförts.

Enligt rådgivaren behöver Kina fler marknadsorienterade reformer under 2017.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?