Annons

Kapitalförvaltaren om H&M: Det händer mycket

Georg Norberg vid Case Kapitalförvaltning har insyn i H&M:s inre värld och säger i Börsmorgon att "det händer mer inifrån än vad som syns utåt". 

"Börsmorgon gästades under torsdagen av Georg Norberg vid Case Kapitialförvaltning. Där gav han sin syn på H&M HM B +3,02% Dagens utveckling inför klädjättens försäljningsrapport som kommer på måndag. Han förväntningar var dock lågt ställda. 

"Ja, de är väldigt låga. Parallellt kan man ju se hur Inditex kom med en fantastisk rapport i ljuset av hur marknaden ser ut", säger han om den spanska konkurrenten som rapporterade i linje med förväntningarna på onsdagen och spår en ökning med 4-6 procent under det andra halvåret.

Georg Norberg tror att Inditex, med flaggskeppet Zara, dels har ett starkare sortiment än H&M men också kortare ledtider. 

"Man kan gå från catwalken i Paris och sedan köpa kläderna i butik på sex veckor", säger han.

Att hemmamarknaden inte blivit någon jätteframgång för Inditex förklarar han med att det fortfarande är en stor andel konsumenter som betalar i kontanter, då får onlineshoppingen stå tillbaka. 

"Grekland de är ju nästan i konkurs, Italien och Portugal också, men ändå fungerar det här av någon konstig anledning. Men en förutsättning är att butikerna finns."

När det gäller H&M tror han att bolaget verkar en hel del under radarn. Mycket av det som görs gör inga stora avtryck, menar han. 

"De traditionella verksamheterna, H&M-butikerna, där går det inte bra. Den affärsmodellen fungerar inte, det är uppenbart. Däremot gör man jättemycket roliga saker vid sidan om som dock är för små för att synas. Märket Cos går väldigt bra, Arket är en väldigt rolig sak. Och vid lanseringen av H&M Home var det kö utanför butiken."

Men kan de här sidoverksamheterna väga upp kärnverksamheten?
"Nej, men om man krisar tillräckligt länge så kommer även den här ledningen att adressera problemen."

H&M var vid 11-tiden på torsdagen ned 0,5 procent med en prislapp på 123 kronor.

 

 

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?