1515

Kaoset fortsätter: Brighter-ledamot hoppar av – efter en vecka

Turbulensen i vårdutvecklingsbolaget Brighters styrelse fortsätter, trots att nya ledamöter valdes in på extrastämma så sent som förra veckan. Nu har Sofia Landström hoppat av.

Foto:ANNA SHTRAUS

”Mindre än en vecka efter att ha blivit vald av Brighters BRIG -0,19% Dagens utveckling extrastämma till styrelsemedlem i bolaget har Sofia Landström per mejl meddelat att hon lämnar sitt uppdrag. Hon angav som orsak att Håkan Nyberg inte blivit invald som styrelseordförande”, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagskvällen. 

Turerna inleddes i mitten av juli då blev det känt att hela den gamla styrelsen, förutom bolagets grundare och tidigare ordförande Truls Sjöstedt, lämnade sina platser med omedelbar verkan. Anledningen uppgavs vara oenighet om hur bolaget ska drivas. 

Kort innan styrelsen avgick anhölls Truls Sjöstedt av Ekobrottsmyndigheten, och enligt uppgifter till Di ska det röra sig om misstankar gällande grovt insiderbrott.

Den 28 juli presenterade valberedningen ett förslag till ny stämma. Det förslaget omfattade bland annat Håkan Nyberg som tidigare varit vd för bland annat Nordnet och som nu påtänkt som ordförande i Brighter. Men Håkan Nyberg valde att hoppa av ett halvt dygn innan stämman som hölls den 31 juli. På den stämman valdes Sofia Landström in.

”Det är naturligtvis oerhört tråkigt att detta kommer nu när vi fått en styrelse på plats som gillades av stämman, och det är ju ytterst anmärkningsvärt att lämna på grund av ett faktum som hon blivit informerad om innan hon själv blev invald”, säger Truls Sjöstedt grundare och styrelseledamot på Brighter i onsdagskvällen pressmeddelande. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?