1515
Annons

Kändiskrögare uppmanar branschen till högljudd protest

Regeringens utlovade stöd till restaurangbranschen har uteblivit. Det menar krogägaren PG Nilsson som nu uppmanar branschen att delta i en daglig manifestation.

Varje dag klockan 15 ska Restaurangsverige väsnas med grytor och kastruller – tills regeringen lyssnar.

PG Nilsson.
PG Nilsson.Foto:Jesper Frisk

Krogägaren PG Nilsson har fått nog. Han är grundare av krogkoncernen Svenska Brasserier, som står bakom till exempel Riche och Teatergrillen, och uppmanar nu hela restaurangbranschen att delta i en daglig manifestation.

Syftet är att uppmärksamma att regeringen inte hållit vad de lovat när det gäller stöd till näringslivet, berättar han. Enligt PG Nilsson har det varit stora problem med att söka stöden och fördröjningar med att få dem utbetalade.

”Det verkar som att många inte har förstått att det är så, inte i min bransch och inte bland allmänheten”, säger han till TT.

Varken det permitteringsstöd eller omställningsstöd som utlovats av regeringen har gått att söka sedan i somras.

”Statens företrädare har gjort ett stort nummer av att de är så duktiga på att stödja näringslivet, men än så länge ligger företagen ute med det som staten har lovat att betala”, säger han och tillägger:

”Jag tycker inte att det räcker med att lova längre, de måste leverera också.”

Nu uppmanar han alla som jobbar inom branschen, såväl personal som krogägare, att varje dag klockan 15 stå och skramla med grytor, kastruller och slevar utanför sina restauranger. Bankandet ska pågå i en minut – och fortsätta varje dag tills regeringen tar tag i frågan, berättar PG Nilsson.

”Det är väldigt många företag som nu går på knäna, och väldigt många jobb som nu riskerar att gå förlorade.”

PG Nilsson berättar att hundratals personer redan engagerat sig i manifestationen, och han räknar med att de blir fler ju längre den pågår.

”Det kommer att låta en del i stan, med start i dag och framöver”, säger han.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?