1515

Kända blankaren: Tesla kör rakt in i en vägg

Den välkända blankaren Jim Chanos slutar inte attackera Tesla, ett företag i vilket han utökat sina korta positioner under hela 2017.

Teslas vd Elon Musk.
Teslas vd Elon Musk.Bild:Francois Mori

Vid ett event i Detroit kom den senaste kängan när Chanos sade att Tesla är på väg mot en tegelvägg, rapporterar Bloomberg News.

Att Tesla är dömt att gå under i Jim Chanos ögon borde inte förvåna någon. Tidigare har han liknat företaget vid ett affischnamn för vår tids bullmarknad, och inte på något smickrande sätt.

Han har även sagt att företaget var på väg mot insolvens när uppköpet av SolarCity tillkännagavs i september 2016. Då stod Tesla-aktien på 196 dollar. Idag står dock aktien betydligt högre vid 339 dollar.

Jim Chanos valde nyligen att lägga fram ett framtidsscenario där Elon Musk går över till att helt fokusera på SpaceX. Då hela Teslas värde är uppbyggt på Elon Musk skulle företaget gå under så fort han försvann, resonerade Jim Chanos.

Men medan attackerna mot Tesla har kommit med jämna mellanrum från Jim Chanos har bolaget fortsatt stiga på börsen. Jim Chanos har kunnat förklara detta genom att hänvisa till att Elon Musk lyckats med bedriften att övertyga alla om att elbilar är något man vill ha.

”Vad Elon Musk gjorde var enkelt. Han gjorde elbilar sexiga”, sade Jim Chanos.

Men den fördel som Elon Musk har gett Tesla med detta kommer att försvinna så fort konkurrerande aktörer som Porsche och BMW börjar släppa sina versioner, tillade Jim Chanos.


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”!

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar

 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?