Annons

Kanada tar emot strandsatta resenärer

Kanada kommer att erbjuda tillfälligt uppehållstillstånd till människor som är strandsatta i landet på grund av USA:s nya reseregler. Det säger landets migrationsminister Ahmed Hussen, rapporterar Reuters.

Hussen säger också att Donald Trumps order har påverkat Kanada "minimalt" och att det bara handlar om ett fåtal passagerare i Kanada som har blivit nekade att flyga till USA.

Många regeringar i världen har kritiserat Trump och USA, så dock inte Kanada. Däremot har premiärminister Justin Trudeau sagt att Kanada är öppet för flyktingar.

Tidigare under dagen gick 200 kanadensiska företagare inom teknikbranschen ut och bad regeringen att just erbjuda tillfälliga uppehållstillstånd till de strandsatta. Kanada vill gärna locka till sig kvalificerad arbetskraft i branschen då många väljer att arbeta utomlands. Till exempel jobbar 300.000 kanadensare i amerikanska Silicon Valley, enligt Reuters.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?