1515

Kampsportscenter flyttar in i Dragon gate

Efter många turer kring Dragon gate vid E4 i Älvkarleby, strax söder om Gävle, står det nu klart vad som ska hända med det omtalade komplexet. I över ett decennium kantades projektet, som bland annat innefattade ett stort Kina-inspirerat hotell, med förseningar och arbetsmiljöbrott samt en verksamhet som aldrig kom igång.

Foto:JANERIK HENRIKSSON / TT

I fjol tog de nya ägarna Sisyfosgruppen över och i fredags presenterades Dragon gates framtid.

Förutom affär och kafé, som slog upp portarna redan i höstas, ska det även öppnas ett hotell samt ett träningscenter för asiatiska kampsporter, skriver UNT.

Det är också tänkt som en mötesplats för utbyte av kunskap mellan Kina och Sverige som dessutom kommer att prydas av en fyra meter stor glasdrake signerat konstnären Kjell Engman.

”När vi köpte Dragon gate förra året visste vi inte vad vi skulle göra med anläggningen. Nu har vi rustat upp och lyssnat på vår omgivning under sex månader vad vi borde göra här. Nu är vi klara och vet vad vi ska fylla stället med”, säger Olle Larsson vid Sisyfosgruppen, till UNT.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?