1515
Annons

Kamprads sista vila blir på äng vid gården

Ingvar Kamprads sista vila blir på en äng vid den egna gården i Bölsö utanför Liatorp i Småland.

Ingvar Kamprad.
Ingvar Kamprad.Foto:NIKLAS LARSSON

"Vi gick tillsammans över en sanslöst vacker björkbacke vid sjön Möckeln och så stannade Ingvar och pekade ut över backen och sade: 'Här hade jag tänkt att ligga'", säger Bertil Torekull, författare och vän till Ingvar Kamprad, till P4 Kronoberg.

Torekull berättar också att Kamprad ska ha sagt att han inte ville ha någon gravsten och på en direkt fråga ska ha svarat "nej det räcker bra som det är".

Enligt P4 Kronoberg har länsstyrelsen beslutat att askan ska spridas före den sista april.

Kamprads bortgång störst på Twitter

Möbeljätten Ikeas besked om att grundaren Ingvar Kamprad gått bort var det svenskspråkiga inlägg som delades mest på Twitter 2018.

Foto:Claes-Göran Flinck

Det är den ideella föreningen Medieakadamien som mätt antalet retweets och enda kravet för att vara aktuell för listan, förutom antal delningar, är att inlägget är skrivet på svenska, enligt ett pressmeddelande.

Tvåa på listan är ett videoklipp från norska NRK med gulliga barn och trea är en gammal video, på ett annat gulligt barn, som spreds på Facebook för flera år sedan och i år fick ny spridning på Twitter. Längre ner på listan återfinns bland annat fotbollsspelaren Ola Toivonens tweet inför landslagets match mot Schweiz under sommaren fotbolls-VM och ett inlägg från advokaten Viktor Banke rörande Jimmie Åkesson.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera