1515
Annons

Kamprad öser miljoner över småländskt sjukhus

Ikeas grundare Ingvar Kamprad skänker personligen 4,5 miljoner kronor till Ljungby lasarett, skriver Smålandsposten.

Pengarna ska gå till en så kallade CT-skanner vid röntgenavdelningen på sjukhuset.

Bild:TT

Enligt Anders Ebbessen, överläkare vid Ljungby lasarett, har Kamprad skänkt pengar tidigare till sjukhuset, men det här är den enskilt största donationen.

Sedan ett par år tillbaka finns Familjen Kamprads stiftelse, men de 4,5 miljonerna kommer inte från stiftelsen utan från Ingvar Kamprads egen ficka.

"Ja, det stämmer att det är Ingvar själv som donerar dessa pengar och inte stiftelsen", säger Marie Jadner på Region Kronoberg till Smålandsposten.

Län för län – här är Gasellerna 2022

2022 års Gasellföretag – från norr till söder. Vid nio tillfällen under hösten uppdateras listan med Sveriges mest snabbväxande bolag. Hela listan presenteras den 5 december.

I Gasellkartan kan du hitta Gasellföretagen i just det län eller den kommun där du bor, se statistik för årets Gasellföretag och får veta mer om bolagen som har ökat sin omsättning med över 100 procent under åren 2018-2021.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera