1515
Annons

Kameler får registreringsskyltar i Iran

Vad finns att göra när trafikolyckan varit framme och den tvåpucklade skyldige smiter från platsen? I södra Iran har myndigheterna hittat lösningen, rapporterar Iran Front Page.

 

Bild:TT

I Sistan och Baluchistan, en provins i södra Iran, prövar myndigheterna ett nytt grepp för att få bukt med de lokala trafikproblemen. Genom att utfärda registreringsskyltar till kameler hoppas man kunna minska antalet olyckor.

Mohammad-Sharif Khaleqinia leder Insatsstyrkan mot varu- och valutasmuggling i Sistan och Baluchistan. Till nyhetsbyrån IRNA uppger han att registreringsprocessen redan kommit igång:  

”Vi kommer att ge id-kort till 35.000 kameler som ett första steg i att utfärda registreringsskyltar till dem. Och 95.000 djur har redan fått registreringsskyltar sedan det iranska nyåret”, säger han.

Enligt Iran Front Page orsakar kamelerna i regionen stora trafikproblem, särskilt nattetid. Men utan registreringsskyltar är det svårt att spåra ägaren till respektive kamel.

Myndigheterna i provinsen hoppas också att registreringsskyltarna ska leda till att kamelägarna tar bättre hand om sina djur.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?