ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Telia bekräftar samtal med Bonnier

Enligt branschtidningen Resumés och Di:s källor slutförhandlar Telia nu om ett köp av Bonnier Broadcasting. Prislappen uppges vara på 10-12 miljarder kronor. I ett pressmeddelande bekräftar Telia att man för samtal med Bonnier. 

Förhandlingarna har pågått sedan i höstas och affären ska, om den går i lås, offentliggöras före midsommar. I affären uppges det även ingå en möjlighet för Bonnier AB att behålla en minoritetspost i bolaget. Det var Resumé först att berätta om vilket även bekräftas av Di:s källor. 

Vid tjugo minuter i tolv handelsstoppades Telia-aktien och nästan 15 minuter senare skickade Telia ut ett pressmeddelande där bolaget bekräftar att man för samtal med Bonnier. Efter att handeln återupptogs vid 12:30 gick aktien från ett tapp på 2 procent till minus 3,7 procent. 

"Telia Company noterar spekulationer i media rörande ett potentiellt förvärv av Bonnier Broadcasting. Som Telia Company tidigare har sagt så är innehåll en viktig del av företagets framtida strategi och vi undersöker kontinuerligt möjligheter inom detta och andra områden. Samtalen med Bonnier är en del av det arbetet", skriver Telia i ett pressmeddelande. 

Bonnier bekräftar att det förs samtal med Telia. 

"Som Telia skriver i sitt pressmeddelande pågår samtal mellan Telia Company och Bonnier om ett potentiellt förvärv av Bonnier Broadcasting. Vi deltar i samtalen. Vi är positiva. Det är den enda information som vi i nuläget kan ge", skriver Magnus Törnblom, presschef på Bonnier Broadcasting, i ett mail till Di. 

Telias presstjänst avböjer att kommentera om prislappen ligger i spannet 10-12 miljarder. 

"Vi kommenterar inte något mer. När vi har något mer att berätta så kommer vi säga det. Men just nu är det bara det som står i pressmeddelandet som gäller", säger Ralf Bagner, presschef på Telia till Di.

I Bonnier Broadcasting ingår bland annat TV4, CMore och finska MTV3 och bolaget omsätter omkring 8 miljarder kronor samt levererade ett ebita-resultat på omkring 500 miljoner kronor. 

Enligt Resumés källor har Telias vd Johan Dennelind även varit i kontakt med Discoverys högsta ledning som uppges vilja sälja sin nordiska verksamhet. 

Di har sökt både Bonnier Broadcastings vd Carsten Almqvist och Telias vd Johan Dennerlind. 

Både Resumé och Dagens industri ägs av Bonnier. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer