Källor: Rezidor-ägaren planerar miljardförsäljningar

Rezidors huvudägare HNA har till sina fordringsägare uppgett planer på att sälja tillgångar för cirka 100 miljarder yuan, motsvarande 16 miljarder dollar eller 125 miljarder kronor, under det första halvåret i år.

Det skriver Bloomberg News med hänvisning till ej namngivna källor.

HNA Group har problem med att betala för sig.
HNA Group har problem med att betala för sig.Bild:Bloomberg

Försäljningarna ska vara föranledda av likviditetsbrist - HNA hade per den sista juni kortfristiga skulder på 185 miljarder yuan - och fördelas med 20 procent i det första kvartalet och 80 procent i det andra, uppger byrån vidare.

HNA:s 68,6 procent av hotellkedjan Rezidor är värda strax under 3 miljarder kronor. Rezidors styrelseordförande Xin Hi är vd för HNA:s turistdel HNA Tourism Group.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?