Annons

Källor: Buffett redo att stödja krisande USA-banker

Den amerikanska finansmannen och mångmiljardären Warren Buffett signalerar att han kanske är redo att ge stöd till landets krisande banker, uppger källor.

Finansmannen och mångmiljardären Warren Buffett.
Finansmannen och mångmiljardären Warren Buffett.Foto:Andy Kropa

Buffett har under den gångna veckan haft flera kontakter med president Joe Bidens stab för att diskutera den pågående bankkrisen. Enligt källor till Bloomberg har samtalen handlat om hur Buffett skulle kunna gå in med investeringar i regionala banker i USA på något sätt. Han ska också ha bidragit med råd och vägledning med anledning av oron på marknaderna.

Buffett har en lång historia av att hjälpa banker i kris. Han har utnyttjat sin status som investerare för att återställa förtroendet för krisdrabbade företag.

Till exempel pumpade Buffett in pengar i Bank of America 2011 och i Goldman Sachs Group i samband med finanskrisen 2008.

Hans insatser i Bank of America under krisåren har också gett Warren Buffett en ordentlig avkastning, en vinst på omkring tolv miljarder dollar.

Vita huset har inte kommenterat uppgifterna.

President Joe Biden har försökt ordna garantier eller stöd som inte skulle kräva statliga utgifter eller stöd från centralbanken. Till exempel satte flera storbanker själva under veckan in miljarder dollar för att rädda krisande First Republic Bank.

Innehåll från RedTokenAnnons

RedToken Global skapar framtidens globala banksäkrade id

Mikael Bramstedt, grundare av RedToken.
Mikael Bramstedt, grundare av RedToken.

Deras innovation är alla AI-systems våta dröm och ger ett strukturerat, legaliserat och säkerhetsklassat inflöde av data i en hisnande hastighet. Den är samtidigt stordatorns renässans som leder fram till morgondagens superdatorer och till ett globalt ”banksäkrat” id, omöjligt att dekryptera och med unika metoder för att återställa och spåra stulna identiteter. Så beskriver it-entreprenören Mikael Bramstedt sin nya bolagsskapelse.

RedToken är världsunika med att återställa digitala nycklar för digitala tillgångar och att skapa ett generiskt index med en hastighet på långt över 100 000 transaktioner i sekunden. 

– Vi utgår ifrån alla varianter av digitala tillgångar och indexerar, alltså stämplar upp, dessa i en central blockkedja eller databaser med full bankklassad integrationssäkerhet. Det kan handla om en bank som vill ha automatisk clearing av värdepapper eller industriföretag som vill spåra komponenter och lagra data banksäkert, förklarar Mikael Bramstedt. 

Innovationen är anpassad för IBM:s stordatorer och skalbara till IBM:s superdatorer, som används för nära 97 procent av världens transaktioner inom bank, finans, reseindustrin och hos kreditkortsutgivare. Den fungerar givetvis även i många industriprocesser. 

– Innovationen fungerar utmärkt i en icke IBM-miljö, men har sin naturliga hemvist i IBM-miljö i och med vårt historiskt nära samarbete med dem, säger Mikael Bramstedt. 

RedToken integreras med högsta datasäkerhet för att skydda regulatoriska data ända in till säkerhetsklassade zoner. Data kan då revideras av tredje part, som Finansinspektionen eller annan övervakande aktör. Denna AI-data kan då skiljas från oreglerade data i decentraliserade blockkedjor, där hela syftet är att kryptonycklar inte ska kunna återskapas för att tillgångsägarna ska kunna förbli anonyma. 

– Borttagna nycklar och id har skapat enorma förluster och stora bedrägerihärvor den senaste tiden. Lösningar som skyddar privatpersoners eller företags fysiska tillgångars övergång till digitala tillgångar är av högsta prioritet. Behovet är enormt och en förutsättning i alla typer av industrier som är på väg in i den digitala världen, säger Mikael Bramstedt. 

RedToken stämplar upp transaktioner med RedToken ”Bankable Secure ID”. Det fungerar enkelt förklarat som ett bank-id, med hashtag i stället för personnummer som id-metod. Detta id följer med tillgången i en obruten och spårbar kedja hela vägen till en ”Governance Wallet” i IBM:s stordatorer eller icke-IBM-datorer in till ”bankable zone”. 

– Med nästa generations lösning i IBM:s nya superdator sker uppdatering och indexering 30 gånger snabbare och med 30 gånger förbättrad hårdvarukryptering. Det går inte att dekryptera RedToken ”Bankable Secure ID” eller RedTokens ”Governance Wallet”. Lösningen kan dessutom ersätta tusentals servrar som gör av med enorma mängder energi för att prestera samma resultat. RedToken och nästa generations molntjänster i kombination med framtidens superdator kommer att kunna göra långt över en miljon transaktioner i sekunden, med ”climate carbon footprint zero” klimatavtryck. Det här kommer att skapa en revolution. Vi pratar grön it på riktigt, säger Mikael Bramstedt.

AI-system bygger på datasäkerhetsklassat och rätt datainnehåll. Detta tar RedToken fasta på.

– Vi har skapat ett drivmedel som får bilen i rullning. Strukturerat inflöde av data med integration mot AI-system, affärssystem och stordatorer möjliggörs genom den här ultrasnabba lösningen. Att plocka bort helt sina stordatorer där pris, prestanda och säkerhet många gånger är överlägset är inte rätt väg att gå. I nästa superdator från IBM kommer RedToken att testa för att utveckla ett globalt bankid direkt i operativsystemet från start. Det är ganska fräckt tycker jag, säger Mikael Bramstedt.

Läs mer om RedToken Global här.  

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RedToken och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera