Kallas sponsorer jublar efter OS-guldet

Redan i sitt första lopp i OS i Pyeongchang knep Charlotte Kalla en guldmedalj. Nu jublar sponsorerna.

Charlotte Kalla jublar efter OS-guldet i skiathlon.
Charlotte Kalla jublar efter OS-guldet i skiathlon.Bild:Matthias Schrader
Bild:Matthias Schrader

Med tre kilometer kvar av loppet i lördagens skiathlon la hon in rycket. De norska storkonkurrenterna orkade inte hänga med och Charlotte Kalla var ensam på upploppet och hade till och med tid att sträcka upp händerna i luften innan hon korsade mållinjen. 

I ryggen har hon flera svenska företag, som nu får valuta för sponsorpengarna. På individnivå sponsras Charlotte Kalla av företag som till exempel LKAB och SCA SCA B -0,67% Dagens utveckling , samt diverse sportföretag. Dessutom sponsras hela landslaget av bland annat Vattenfall, Ica och Scania.

ÅF är ett av företagen som valt att sponsra Charlotte Kalla individuellt. Kommunikations- och marknadschefen Marta Tiberg är märkbart rörd av svenskans framgångar i OS. 

"Det här är helt fantastiskt, vilken prestation", säger hon. 

Den främsta anledningen till ÅF:s sponsorskap är intern. Att varumärkeskännedomen ökar är en extra bonus. Marta Tiberg beskriver Charlotte Kalla som en stor inspirationskälla för personalen, på grund av hennes drivkraft och personlighet. 

"Det har hon varit under alla de fyra år som vi har sponsrat henne. Sedan blir det extra kul, både för oss och för henne, när hon vinner guld", säger hon. 

Vad har ni för förhoppningar på resten av OS?
"Jag kan säga att alla hennes 10.000 kollegor på ÅF håller tummarna för allt hon gör nu". 

ÅF, som även har ett långt samarbete med Sanna Kallur, som faktiskt är anställd på företagets kommunikationsavdelning, har valt ut Charlotte Kalla på grund av att hon stämmer överrens med företagets värderingar, som handlar om mod, hängivenhet och att vara en lagspelare. 

Charlotte Kalla är dock inte anställd av ÅF, men hon medverkar vid flertalet aktiviteter på företaget. 

Hur fungerar er sponsring, får man extra betalt när man tar medalj?
"Det är helt olika från gång till gång. Charlottes avtal speglar inte framgång lika mycket och det har att göra med att det är hennes drivkraft som är viktigast för oss."

Även för Bauhaus, som sponsrar hela skidlandslaget, handlar en del om att bygga varumärket internt. Många varuhus ska öppnas och då är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare. 

Huvudanledningen är dock att barnfamiljen är Bauhaus huvudmålgrupp. Bolaget arbetar med att få barn att röra på sig, bland annat genom BAUI's skidskola. I det sammanhanget är guldmedaljer viktiga. 

"Får vi inga stora framgångar är det svårare att rekrytera barn och ungdomar till skidskolan. Det är klart att det är jätteviktigt med förebilder", säger Bauhaus marknadschef Johan Saxne.

Han har nu stora förhoppningar framåt och åker på söndagen själv för att närvara vid OS. 

"Jag ångrar bittert att jag inte åkte tidigare så jag om någon hoppas på fler guld". 


Innehåll från AkaviaAnnons

Här är jobben där ekonomerna tjänar bäst

Caroline Lindeberg är lönespecialist på Akavia.
Caroline Lindeberg är lönespecialist på Akavia.

CFO, ekonomichef eller ekonomiansvarig? Titeln och ansvaret har avgörande betydelse för ekonomernas löner. Du som ekonom tjänar allra mest om du är vd i ett börsbolag. Det visar statistik från Akavia, det nya fackförbundet för akademiker.  

Att vara påläst och ha tillgång till färsk lönestatistik är viktiga verktyg i en löneförhandling.  

– Men det är först när du finfördelar statistiken och anpassar den till din egen situation som den blir riktigt spännande och användbar. Då kan den ge dig riktigt vassa argument i förhandlingen, säger Lee Wermelin, ordförande i Akavia.

Akavia bildades januari 2020 av Jusek och Civilekonomerna och samlar i dag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Som medlem har du inte bara tillgång till inkomstförsäkring och individuell rådgivning, utan också Sveriges bästa lönestatistik för akademiker.  

– Det innebär att du kan jämföra din lön med andra med samma utbildning och titel. Du kan även bryta ner statistiken på åldersgrupp, examensår, befattning, region och bransch. Det gör dig tryggare och mer trovärdig under lönesamtalet.    

Expertens 10 bästa tips för högre lön 

Stora löneskillnader 

I storstäderna är lönerna generellt högre. För högskoleutbildade ekonomer i Stockholm är medianlönen 54 400 kronor i månaden. I Göteborg och Malmö/Lund är den cirka 4 000 - 5 000 kronor lägre och i Mellansverige ligger den ytterligare 5 000 kronor lägre, alltså på cirka 45 000 kronor. 

– Det hänger samman med att större städer har fler arbetsplatser och chefstjänster, säger Caroline Lindeberg, lönespecialist på Akavia. 

Lönerna skiljer sig stort även mellan ekonomer i privat sektor respektive stat och kommun, 53 000 kronor respektive 45 000 kronor i månaden. 

Vilken bransch du verkar i har också betydelse. Medianlönen för en ekonom i telekom- eller försäkringsbranschen är 62 000 kronor i månaden medan ekonomer inom it, industri samt bank och finans får nöja sig med cirka 55 000 kronor i månaden.   

– Även titeln kan spela stor roll. Är du CFO eller finanschef tjänar du i regel mer än en ekonomichef. Men det hänger naturligtvis på vilket ansvar du har. Ju större finanser du hanterar, desto högre lön. Allra högst lön har ekonomerna som är vd på ett börsnoterat bolag. Det är där de stora pengarna finns, säger Caroline Lindeberg.  

Byt jobb, det lönar sig 

Att ta löneförhandlingen på allvar och vara väl förberedd kan med andra ord ge stora avtryck i din plånbok. Tänk också på att den största möjlighet att göra rejäla lönekliv är när du byter jobb. 

– Störst chans har du om du byter arbetsgivare, men även om du byter tjänst inom din nuvarande arbetsplats och får nya arbetsuppgifter och mer ansvar. Utan de tillfällena är det svårare att klättra på lönestegen. Vid den generella, årliga lönerevisionen har du små chanser att höja din lön.  

Även den första ingångslönen är viktig – ofta till och med vara avgörande – för den framtida löneutvecklingen. 

– Men för den som är ny på arbetsmarknaden kan det vara svårt att veta vilken lön som är rimlig att begära. Då kan vår färska lönestatistik och rådgivning vara till stor hjälp, säger Caroline Lindeberg.   

Så bemöter du chefens argument på lönesamtalet 

Mer från Akavia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Akavia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?