Källa: Trump har valt Rysslandsambassadör

USA:s president Donald Trump har erbjudit tidigare Utah-guvernören Jon Huntsman att bli USA:s ambassadör i Ryssland, skriver The Washington Post.

Erbjudandet ska ha kommit under veckan och Huntsman har antytt att han kommer att tacka ja, enligt en källa i Vita huset, rapporterar tidningen.

Huntsman har tidigare varit USA:s ambassadör två gånger, i Singapore under president George W Bush och i Kina under president Barack Obama.

Trump har sagt att han vill förbättra relationerna med Rysslands president Vladimir Putin.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?