ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Källa: Spelskatten blir 18 procent

Regeringens spelutredning kommer mynna ut i ett förslag om ett skrotat statligt monopol, uppger källor till nyhetsbyrån Reuters. I stället föreslås ett licenseringssytem där spelbolagen ska betala 18 procents skatt på sitt spelnetto. 

På fredag ska regeringens utredare Håkan Hallstedt presentera sin utredning om det svenska spelmonopolets vara eller inte vara. Men redan nu uppger källor till nyhetsbyrån Reuters att förslaget kommer uppmana till att monoplet delvis skrotas.

I stället föreslås ett licenseringssystem där privata aktörer ska få vara med och konkurrera. Spelbolagen ska där betala 18 procents skatt på sitt spelnetto, det vill säga överskott efter utbetalda vinster, uppger också Reuters källa.

Utredaren Håkan Hallstedts förhoppning är också att 90 procent av spelbolagen ska ansluta sig till det föreslagna licenseringssystemet, enligt källan. Tanken är på så vis att Sverige ska få större delen av sitt spelande reglerat och beskattat.

På uppgifterna steg spelbolagen på Stockholmsbörsen under onsdagens avslutande handel. Både Kindred och Betsson stängde till upp 2,4 procent. Cherry klättrade 5,6 procent medan Leo Vegas slutade 2,7 procent högre efter marknadens reaktion.

Redan tidigare i veckan rapporterade källor till travsajten Trottosport att utredningen kommer föreslå att staten släpper sin kontroll i ATG – som i dagsläget har monopol på att erbjuda spel inom den svenska trav- och galoppsporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer