Annons

Källa: Spelskatten blir 18 procent

Regeringens spelutredning kommer mynna ut i ett förslag om ett skrotat statligt monopol, uppger källor till nyhetsbyrån Reuters. I stället föreslås ett licenseringssytem där spelbolagen ska betala 18 procents skatt på sitt spelnetto. 

På fredag ska regeringens utredare Håkan Hallstedt presentera sin utredning om det svenska spelmonopolets vara eller inte vara. Men redan nu uppger källor till nyhetsbyrån Reuters att förslaget kommer uppmana till att monoplet delvis skrotas.

I stället föreslås ett licenseringssystem där privata aktörer ska få vara med och konkurrera. Spelbolagen ska där betala 18 procents skatt på sitt spelnetto, det vill säga överskott efter utbetalda vinster, uppger också Reuters källa.

Utredaren Håkan Hallstedts förhoppning är också att 90 procent av spelbolagen ska ansluta sig till det föreslagna licenseringssystemet, enligt källan. Tanken är på så vis att Sverige ska få större delen av sitt spelande reglerat och beskattat.

På uppgifterna steg spelbolagen på Stockholmsbörsen under onsdagens avslutande handel. Både Kindred och Betsson stängde till upp 2,4 procent. Cherry klättrade 5,6 procent medan Leo Vegas slutade 2,7 procent högre efter marknadens reaktion.

Redan tidigare i veckan rapporterade källor till travsajten Trottosport att utredningen kommer föreslå att staten släpper sin kontroll i ATG – som i dagsläget har monopol på att erbjuda spel inom den svenska trav- och galoppsporten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?