Annons

Kalifornien stänger ned igen efter ökning av coronapatienter

Antalet coronasmittade ökar i Kalifornien och guvernör Gavin Newsom har beordrat återstängning av i stort sett samtliga inomhusrestauranger, barer och biografer i USA:s folkrikaste delstat.

Foto:Mary Altaffer

Kyrkor och näringar som exempelvis gym liksom köpcentrum, frisersalonger och icke-nödvändiga kontor måste i 30 av de värst coronadrabbade kommunerna i delstaten, inklusive mångmiljonstaden Los Angeles, också stänga den del av sina verksamheter som bedrivs inomhus.

”Vi återgår till en variant av vår ursprungliga stanna-hemma order”, säger Gavin Newsom.

Kalifornien började återöppna en del verksamheter i maj månad.

Beslutet har fattats mot bakgrund att allt fler covidpatienter behöver sjukhusvård – inklusive intensivvårdspatienter – i delstaten.

Myndigheterna i Los Angeles och storstaden San Diego meddelade samtidigt att skolorna kommer att förbli stängda även efter skolloven som tar slut nästa månad.

I söndags rapporterades 8.358 nya konstaterade coronasmittade i Kalifornien. Totalt har nästan 330.000 smittats i delstaten och mer än 7.000 människor har avlidit till följd av viruset.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?