1515

Kalifornien: Antalet registrerade Tesla sjunker

Antalet nyregistreringar av Tesla-bilar i amerikanska delstaten Kalifornien sjönk 24 procent i april från samma månad i fjol.

IHS rapporterar att antalet nyregistreringar av Tesla-bilar i Kalifornien föll till 2.177 från 2.867 i april från samma period i fjol. För hela USA minskade antalet nyregistreringar nästan 10 procent till 3.911 från 4.334. För de första fyra månaderna i 2017 ökade antalet nyregistrerade Tesla-bilar i Kalifornien till 6.926 från 5.804 och amerikanska registreringar steg till 15.288 från 10.937.

Kalifornien som anses vara en fristad för miljöaktivister och teknikbolag är en av Teslas främsta marknader. Denna nyhet sker i anslutning till en oro bland investerare rörande en sjunkande efterfråga på Tesla Model S. Den totala försäljningen av elektriska fordon i USA är fortsatt mindre än 1 procent av den totala fordonsförsäljningen, trots ett växande antal modeller som Tesla och andra biltillverkare erbjuder.

IHS-analytikern Stephanie Brinley varnar dock för att en enda månad data är otillräcklig för att härleda efterfrågan på Tesla-bilar.

Teslas aktie föll med 5,6 procent under gårdagen, även om uppgången för i år summerar till 45 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?