1515
Annons

Julstämning på Wall Street som stiger i den inledande handeln

USA-börserna stiger i den inledande handeln på annandag jul. Bland enskilda bolag avancerar Tesla för sjätte handelsdagen i rad och noterar en uppgång om 0,5 procent.

Bild:TT
Foto:Frank Franklin II

Efter ett par minuter in i handeln på torsdagen stiger det breda S&P 500-indexet 0,2 procent medan Dow Jones klättrar drygt 0,2 procent. Tekniktunga Nasdaq 100 avancerar 0,3 procent.

På bolagsfronten stiger elbilstillverkaren Tesla för sjätte handelsdagen i rad och har hittills i december månad klättrat över 30 procent.

I toppen av Dow Jones-indexet återfinns American Express som stiger 0,5 procent följt av telekomjätten Verizon, som noterar en uppgång om 0,3 procent.

E-handelsjätten Amazon handlas i positivt sentiment och noterar en uppgång på 0,7 procent. Bolaget har tidigare uttalat sig om att julhandeln bröt samtliga tidigare rekord med ”miljarder” artiklar beställda världen över och med ett tiotals miljoner Amazon-enheter köpta.

Det nederländska bioteknikbolaget Qiagen faller 25 procent i den inledande handeln. Bolaget har bestämt sig för att inte låta sig köpas upp efter att en granskning av bolaget gjorts. Företaget sade i ett uttalande att det bästa alternativet är att stå på egna fötter. Vidare konstaterar bolaget att det fått ett flertal olika intressenter och potentiella bud, från bland annat bioteknikbolaget Thermo Fisher Scientific.

Boeing tappar 0,2 procent i den inledande handeln efter att nya dokument granskats där det framgår material som benämns vara ”mycket störande” angående krismodellen 737 Max.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?