Julkorten hänger med — 22 miljoner skickade i år

Svenskarna har skickat omkring 22 miljoner julkort i år, enligt en prognos från Postnord. Det är en minskning från förra året då brevbärarna delade ut 23 miljoner julhälsningar och drastiskt färre än på 1980- och 90-talen då närmare 60 miljoner kort skickades varje jul.

Antalet e-handlade paket som skickas med företaget ökar däremot markant och natten till den 20 december slogs rekord då 533.000 paket passerade genom paketterminalerna. Fram till den 19 december i år e-handlat julklappar för 5,6 miljarder kronor och slutsiffran väntas landa på 7,3 miljarder, enligt undersökningen som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Postnord.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?