1515

Julklappspengar över? Här är fyra färska aktietips

Pengar över efter julklappsinköpen? Med fortsatt god avkastning finns det stora möjligheter att bli vinnare på börsen – om du investerar rätt. 

Här får du fyra aktietips – och två varningar.

Bild:TT

Stephanie Gabrielsson, förvaltare på Skandia, vill tipsa om friluftsbolaget Thule, som stigit 33 procent i år. Men som har mer att ge:

”De har gått fantastiskt bra. Bolaget drivs av ett bra management som gör rätt saker i sina produktportföljer. De satsar på rätt grejer”, säger Stephanie Gabrielsson i Börsmorgon.

Att bolaget börjar satsa på barnvagnar, som kan uppfattas som ett risktagande, ser hon inga problem med.

”Det är inte någon stor del. Just nu är det ganska höga värderingar på förvärv, men jag tror att man har det i åtanke och kommer därför inte göra några klaverklamp”, säger hon. 

Hennes andra aktietips heter Novo Nordisk NOVO B -0,08% Dagens utveckling , det danska läkemedelsföretaget vars huvudintäkter hämtas från insulinmarknaden. Bolaget står nu bakom ett nytt insulin som ska ersätta sprutorna och som bara ska behöva tas en gång i veckan. Produkten har nyligen blivit godkänd i USA och på börsen har bolaget gått framåt. Sedan årsskiftet är aktien upp 31 procent.

Oskar Karlsson, förvaltare på Handelsbanken, tipsar om bolag i dataspelsbranschen. 

”Det är en tillväxtnisch där vi har världsledande svenska bolag som har mycket mer marknad att ta”, säger han.

Han tipsar om Stillfront, som klättrat hela 145 procent i år, och som nyligen rodde i hamn en jätteaffär. Spelutvecklaren förvärvade Goodgame Studios för 270 miljoner euro, motsvarande nära 2,7 miljarder kronor. Oskar Karlsson ser affären som en gynnsam startpunkt föra att kunna bygga vidare med andra förvärv.

”Om allt går i lås ser det väldigt intressant ut de kommande 3-4 åren”, säger han.

Det andra tipset, THQ Nordic, har precis som Stillfront rusat rejält på börsen och klättrat 140 procent i år. Spelbolaget affärsidé är att köpa rättigheter till äldre spel så att de går att spela på nyare konsoler som Xbox och Playstations. 

”Det här är en affär som går väldigt bra och väntas växa med 70 procent det närmast året. För en tid sen tog man in 700 miljoner som man kommer kunna använda för ytterligare förvärv.  Och de har en intressant pipeline av egna spel som kommer”, säger Oscar Karlsson. 

Vilka aktier borde du då göra dig av med?

Stephanie Gabrielsson varnar för Electrolux ELUX B -2,58% Dagens utveckling , trots att vitvarutillverkaren haft ett bra börsår med en uppgång på 19,2 procent sedan årsskiftet

”Det är en hård konkurrens i branschen och svårt att lyfta marginalerna när du är så pass konkurrensutsatt”, säger hon.

Oscar Karlsson tar fäste på den dalande bostadsmarknaden och konstaterar att bolag som är beroende av den också kommer dras med i fallet. Han nämner el- och vvs-grossistbolaget Ahlsell, som börslistades så sent som i oktober i fjol, som en av de kommande förlorarna. I år har aktien backat 2,8 procent.

”Vi kommer sannolikt se ett kraftigt inbromsande för nybyggande de kommande 3-4 åren. Ett av bolagen som varit vinnande på trenden hittills är Ahlsell. Där förväntar man sig en fortsatt tillväxt på 6-7 procent och att man ska öka marginalerna. Men om boosten av nyproduktion försvinner då finns det risk att man inte kommer leva upp till de förväntningarna både vad gäller omsättning och marginalmässigt,” säger Oscar Karlsson.


Innehåll från SimployerAnnons

Arbetsplatsen efter pandemin – så ser den ut enligt Simployer

Under året som gått har frågor som rör arbetsplats och arbetsmiljö ökat lavinartat. Vi har ställts inför nya utmaningar när arbetsplatsen blivit digitaliserad och många undrar hur vi ska arbeta efter pandemin. Simployer arbetar dagligen med att ge svar på dessa frågor och stödjer arbetsgivare i omställningen.

Simployer tror att framtidens arbetsplats och arbetsmiljö är en hybrid av arbete hemifrån och på kontoret där valfrihet och samverkan står i fokus. 

– Simployers vision är att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare. Vi arbetar främst mot HR-avdelningar där vi leder kurser och ger rådgivning om hur man skapar en välfungerande arbetsplats. Med pandemin uppstod en explosion av frågor kring hur arbetsplatsen ska fungera. Där finns vi till som både rådgivare och förebild, säger Fredrik Christiansson, Sverigechef för Simployer.

– Företagskulturen och värderingarna är något som många företag byggt upp under en lång tid på kontoret. Det blir dessutom svårare för arbetsgivare att stämma av med sina anställda om hur de mår. Därför är en hybrid arbetsmiljö ett alternativ som vi tror på, säger Lena Wepplinger, Head of Content & Experts på Simployer. 

En samlingsplats för det sociala mötet 

När vaccinationerna nu är igång uppstår frågor om hur arbetsplatsen kommer se ut när vi kan börja komma tillbaka till kontoret. Simployer tror på en lösning där kontoret fungerar som en samlingsplats dit medarbetare kommer för att mötas och ha ett socialt utbyte mer än att bara gå dit och för att sedan sätta sig ensam vid sin dator och arbeta. 

Vi kan utföra det mesta arbete hemifrån men vi behöver en plats att hämta energi och faktiskt ses. Därför förblir det fysiska kontorets roll betydelsefullt – men på ett annat sätt än tidigare. Medarbetare kommer även med största sannolikhet efterfråga en arbetsplats där det går att jobba både hemifrån och på kontoret. 

– Vi tror på att de som vill vara på kontoret ska kunna vara det, men de som vill arbeta mer hemma kommer ha möjlighet att göra det också. Kontoret ska vara en plats dit man vill gå och det kommer fylla en social funktion. Ska man försöka sammanfatta det enkelt, kan man säga att vi ser framför oss att det är ett skifte från ”arbetsplats” till ”mötesplats”, säger Fredrik Christiansson. 

Om Simployer

Är medarbetarna den mest värdefulla tillgången för din verksamhet? Då är det viktigt att du förvaltar deras kompetens och bygger upp en hållbar företagskultur! Simployer stöttar och förenklar arbetsdagen för ledare, HR och anställda för över 1,2 miljoner användare i Sverige och Norge. Vår målsättning är tydlig: Att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare.

Läs mer om Simployer här 

Mer från Simployer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Simployer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?