ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Juholt blir hotellägare i Spanien

  • Håkan Juholt. Foto: TT

Håkan Juholt och Tommy Waidelich har blivit hotellägare i Spanien.
"Vi hade hoppats att bli statsminister och finansminister i en regering. I stället tar vi hand om varandra. Vi fick inte ansvar för ett land, men för ett hotell", säger den före detta S-ledaren till Östra Småland.

Planen är att hotellet, som ligger hundra meter från havet, ska hysa deltagare i hälsoresor, konferenser och turister, skriver Östra Småland.

Juholt, som nyligen har utsetts till ambassadör på Island, kommer inte inledningsvis att arbeta operativt på hotellet.

"Nu tänker jag ge Island 100 procent, så jag får skjuta på det några år. Men Åsa och jag har som målsättning att i framtiden driva det", säger han till tidningen om sin och "kulbos" planer.

Den ungefär 500 kvadratmeter stora fastigheten i Fustera innehåller i dag fyra lägenheter, som nu med hjälp av arkitekt byggas om till ett hotell med ungefär tio rum. En fotbollsplan framför byggnaden ska grävas ur och bli en pool.

Inte heller Juholts före detta ekonomisk-politiske talesperson Tommy Waidelich kommer att arbeta operativt på hotellet i det inledningsskedet.

De två köpte byggnaden i höstas och till våren räknar de med att all byråkrati ska vara klar.

På frågan om regeringen visste om köpet när Juholt utsågs till ambassadör svarar han:

"Jag nämnde det. Men jag kommer som sagt inte att driva det, jag är bara fastighetsägare. Det är inte konstigare än om jag skulle hyra ut en fastighet på Oknö eller i Stockholm", säger Juholt.

Hur mycket kompanjonerna har betalat för anläggningen vill de inte avslöja

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer