1515

JP Morgan ska öppna hundratals nya bankkontor

Storbanken JP Morgan Chase planerar rejäla satsningar efter den skattereform som införts i USA. Planen är att etablera upp emot 400 kontor på nya marknader runt om i landet, öka utlåningen till låginkomsttagare och öka lönerna för vissa kontorsanställda, uppger vd Jamie Dimon i en intervju med Wall Street Journal.

I samband med JP Morgans delårsrapport i mitten av januari sade finanschefen Marianne Lake att den effektiva skattesatsen kommer att vara omkring 19 procent i år och 20 procent de närmsta åren. Det kan jämföras med den tidigare skatten på 35 procent

Jamie Dimon flaggade då för att banken väntas dra in runt 3,6 miljarder dollar extra under 2018 som en direkt effekt av den nya skattelagen.

Att JP Morgan nu aviserar planer på att öppna nya bankkontor är tvärtemot den allmänna trenden i branschen där konkurrenterna har stängt ned kontor de senaste åren. JP Morgan har i dagsläget cirka 5 130 kontor i 23 delstater.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?