Annons

JP Morgan ser måttlig Swedish Match-tillväxt

Swedish Match amerikanska massmarknadscigarrer går en mer måttlig vinsttillväxt till mötes. Dessutom står det nu klart att bolagets process med FDA, där Swedish Match vill marknadsföra sitt Generalsnus som mindre skadligt, blir mer utdragen än tidigare beräknat.

Det skriver JP Morgan i en analys daterad 30 januari där rekommendationen sänkts till undervikt (neutral) och riktkursen till 277 kronor (283), något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagsmorgonen.

"Efter tre år av extraordinär tillväxt för segmentet Andra Tobaksprodukter (som till största del utgörs av cigarrerna, reds anm) ser vi att vinsttillväxten bromsar in till bara 1 procent 2017", skriver JP Morgan.

Som bakomliggande motiv till den slutsatsen nämns bland annat en förväntad lägre efterfrågan inom kategorin generellt, tuffa jämförelsetal och ökad konkurrens.

JP Morgan pekar också på Swedish Match andel av den svenska snusmarknaden, som efter en stabilisering på sensommaren och tidig höst 2016 åter vänt ner. Bolagets nya lågprissnus Kaliber+, som lanseras i kölvattnet av att lågprissnuset Mustang skrotats, ses inte som en "silverkula" och enligt JP Morgan väntas prissättningen på den svenska snusmarknaden vara fortsatt otydlig (elusive).


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?