Annons

Josemaria minskade förlusten

Gruvprospekteringsbolaget Josemaria redovisar en nettoförlust på 2,7 miljoner dollar under det tredje kvartalet 2020, jämfört med -6,0 miljoner dollar motsvara period föregående år justerat för en engångsintäkt. 

Förbättringen i nettoresultat beror främst på nedstängningen av vissa prospekterings- och projektutvärderingsaktiviteter då bolaget arbetat för att färdigställa genomförbarhetsstudien, heter det i rapporten som släpptes sent på fredagskvällen.

Prospekterings och projektutvärderingskostnaderna minskade till 2,6 miljoner dollar under tredje kvartalet (3,9).

”Med de nyligen offentliggjorda positiva resultaten från vår genomförbarhetsstudie för Josemaria-projektet och slutförandet av kapitalanskaffningen om netto 29,8 miljoner dollar under kvartalet, ser vi nu fram emot att fortsätta utvecklingen av Josemaria koppar- och guldprojektet”, kommenterar vd Adam Lundin.

Bolagets fokus ligger nu på övergångsfasen i ingenjörsarbetet, samt framtagandet av den så kallade Esia-rapporten (Environmental & Social Impact Assessment), där den sistnämnda vänta lämnas in till myndigheter under första kvartalet 2021.

”Vi fortsätter att aktivt interagera med federala myndigheter i Argentina och regionala myndigheter i San Juan för att föra fram Josemaria-projektet, inklusive samtal om syftar till att säkra kommersiella och finansiella villkor i projektet”, skriver bolaget.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera