ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Jonas Olavi om Zalandos glädjebesked: ”Överraskande”

Experterna Jonas Olavi, allokeringschef Alfred Berg, och Agnetha Jönsson, anlytiker Di, om att Zalando överraskade med omvänd vinstvarning.

E-handlaren Zalando gick sent igår ikväll ut med en omvänd vinstvarning för det första kvartalet. Ett justerat rörelseresultat väntas komma in starkare än väntat och intäktstillväxten ligger i linje med förväntansbilden.

Det har varit ganska svarta rubriker kring Zalando under 2018. Var det här oväntat? 

”Det var överraskande och det är något som tar analytikerna på sängen, men det är kul att det svänger till något positivt eftersom det varit väldigt pressat i detaljhandelssektorn, säger Jonas Olavi.

Kinnevik äger 32 procent av Zalando och aktien har stigit med 68 procent i år. Zalando själva spår att det justerade rörelseresultatet kommer att vara positivt och uppgå till ett ensiffrigt miljontal i euro.

”När man börjar tvivla på ett bolag som Zalando så blir det brutalt. Därför är det väldigt intressant att de nu visar att de kan leverera, att det inte bara är försäljningstillväxt utan att det faktiskt går att tjäna pengar”, säger Agnetha Jönsson.

Marknadsförväntningarna, enligt en sammanställning som bolaget själva gjort, låg inför beskedet på minus 10 miljoner euro.

Vad har man gjort rätt för att få de här resultaten?

”Mycket handlar om kostnadsbilden, att försöka kontrollera den. De har tidigare varit ganska försiktiga i sina uttalanden och försökt hålla förväntningarna nere. Men man ska inte titta enbart på vinsten, det är inte det som är huvudnumret nu. Det här är ju småtal, några miljoner hit och dit, som inte kommer aktieägarna till gagn utan det är förväntan om att de fortsätter bygga sin plattform och ta ett världsherravälde, säger Jonas Olavi.

Jämfört med H&M så har utvecklingen i år gått bra för båda aktierna, men Zalando har rusat 70 procent medan H&M knappt ökat 30 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer