ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Aktietips

Jonas Olavi: ”Bäddat för ökad försäljning för Hövding”

Aktien har haft en tuff resa på börsen senaste halvåret men det skrämmer inte Jonas Olavi från Alfred Berg vad gäller hjälmtillverkaren Hövding.

”Bolaget har fyllt upp lagren och det kommer rulla ut hjälmkragar i parti och minut. Det kommer bli en rolig läsning från bolaget i fjärde kvartalet.”

Hövding hade under det tredje kvartalet, som innehöll ett resultat på -16 miljoner kronor, ett underskott av sina produkter. Men det är, enligt Jonas Olavi på Alfred Berg, nu löst och det borde bädda för markant ökad försäljning för bolaget.

På frågan om huruvida bolaget behöver sänka sina priser för att få upp volymerna säger Jonas Olavi bestämt nej.

”Det är enligt de själva världens säkraste hjälm. Då ska man ha ett premiumpris. Hövding kan bli något att titta in på.”

Och bolaget behöver inte nå lönsamhet för att vara intressant för dig?

”Nej inte i det korta perspektivet. Vi har en friskhetstrend med flera som cyklar till jobbet och så vill man vara fin i håret samtidigt, det finns mycket som talar för bolaget.”

Se mer om Jonas Olavis resonemang om vad som bäddar för Hövding i klippet ovan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer