1515
Annons

Jonas Jonsson: Tävlingen har blivit en naturlig samlingspunkt

Sedan fyra år tillbaka har Dagens industri haft med lag i Stafettvasan och under fredagen kämpade ett damlag och ett herrlag i spåren mellan Sälen och Mora.

Di:s redaktionschef Jonas Jonsson.
Di:s redaktionschef Jonas Jonsson.Bild:Privat

Det som för fyra år sedan började som ett årligt alternativ för Dagens industris medarbetare till att åka det 90-kilometer långa Vasaloppet under första söndagen i mars har utvecklat sig till en engagerande tävling där fler kan delta. Stafettvasans upplägg med nio mil fördelat på fem sträckor öppnar nämligen för fler skidåkare än ett vanligt Vasalopp.

För Dagens industri, som ingår i Bonnierkoncernen, har också Stafettvasan blivit en årlig händelse att prata med kollegorna om på jobbet, men också att förbereda sig för tillsammans på läger och gemensamma träningspass.

På så sätt bidrar Stafettvasan till sammanhållningen på jobbet, men är också en bra pusselbit i det friskvårdsarbete alla moderna företag i dag bör driva.

I år har Bonnierkoncernen 30 lag med i Stafettvasan och tävlingen har blivit en naturlig samlingspunkt i en stor mediekoncern som till vardags konkurrerar om läsare, annonsörer och nyheter.

Nu lanserar Dagens industri Dubbelutmaningen tillsammans med Vasaloppet.

Ambitionen är att via de två tävlingarna skapa en utmaning för företagslag som löper under hela året. Stafettvasan och Vasakvartetten blir två händelser att bygga företagens hälsosatsningar kring, men också två tillfällen att bygga lagkänslan inom ett företag vid sidan av det dagliga kneget på kontoret, i butiken eller i verkstaden.

Dagens industri antar Dubbelutmaningen och kommer att ha med lag i sommarens Vasakvartett och även i Stafettvasan 2019.

Hoppas ditt företag antar utmaningen – för framtida segrar!


Vinnarna av Dubbelutmaningen tränar längdskidor utan snö

Företaget Lindhe Xtend vann Dagens industris och Vasaloppets hälsoutmaning Dubbelutmaningen, där ett av priserna är deltagande i Stafettvasan, i år omdöpt till Vasaåket Lag.

Christoffer Lindhe är grundare av Lindhe Xtend som vann Di:s Dubbelutmaningen.
Christoffer Lindhe är grundare av Lindhe Xtend som vann Di:s Dubbelutmaningen.Foto:Jesper Frisk

Laget drog igång sin satsning med en träningshelg i Torsby i höstas.

Hur går det med träningen, Christoffer Lindhe, grundare av företaget?

”Det rullar på bra efter omständigheterna, det har ju inte varit så mycket riktigt snö, men tills vidare får vardagsmotionen som man gör på egen hand bli komplementet.”

Du ska köra din del av stafetten i en sitski, och fick hjälp i Torsby av tränaren Anders Olsson, flerfaldig Paralympicsmedaljör. Vad har det betytt?

”Jag fick med mig jättemycket. Kälken är helt fantastisk, och det är något som Anders har utvecklat under flera års skidåkning. Jag har jättestor nytta av all hans erfarenhet. Att vara där, känna in och hitta tekniken med hans tips var oerhört värdefullt.”

Du planerar även att börja med rullskidor. Använder du samma kälke då?

”Javisst. Jag kommer att få hjälp att plocka loss längdskidorna längst ner på den befintliga kälken och sätta dit rullskidor istället. Fördelen blir att jag då får träna ganska likt som det är att åka skidor. Jag får sitta i sitsen och känna in hur den funkar, även under lite längre pass. Det blir även bra stakträning.”

Vad betyder det för er som företag att ha detta gemensamma mål?

”Vi är ett välmotiverat team inför Vasan! Alla jobbar 100 procent och kör, både på jobbet och träningsmässigt.”

Hur går det med träningen, Mirja Andersson, säljchef Norden?

”Det är väldigt blött, kan man säga. Så det har inte blivit så mycket skidåkning än så länge tyvärr. Men vi har varit iväg ihop gänget från företaget till Vallåsen (skidanläggning i Laholms kommun) och det var väldigt kul att prova igen att åka skidor.”

Du hade knappt stått på ett par skidor före träningshelgen i Torsby. Hur har du laddat Vasaåket, när du haft barmark utanför fönstret?

”Jag cyklar till jobbet, det är åtta kilometer, och jag springer en del. Men längre fram i vinter ska jag till Branäs en långhelg och då är målet minst åtta mil på längdskidor. Då ska jag passa på att åka mycket.”

Vad betyder segern i Dubbelutmaningen för er som företag?

”Det är jätteroligt att göra detta tillsammans med kollegorna, och en fantastisk möjlighet att få prova på något som jag inte tror jag hade testat annars.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?