Annons

Johnson lovar att stanna på sin post – även om han misslyckas

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson lovar att stanna på sin post, även om han misslyckas med att få landet att lämna EU den 31 oktober.

Premiärminister Boris Johnson lovar att stanna på sin post även om han misslyckas med att leverera brexit den 31 oktober.
Premiärminister Boris Johnson lovar att stanna på sin post även om han misslyckas med att leverera brexit den 31 oktober.Foto:Matt Dunham/AP

Enligt Johnson är det bara hans egna konservativa regering som kan garantera ett utträde.

”Folk känner att det här landet närmar sig ett viktigt vägval och vi måste sätta i gång och leverera brexit den 31 oktober. Jag tänker sätta i gång och göra det”, sade han till BBC inför Konservativa partiets stämma i Manchester på söndagen.

Ett av premiärministerns största hinder är att en majoritet i parlamentets underhus har drivit igenom lagstiftning som kräver en ytterligare förlängning till början av 2020, om inte underhuset dessförinnan godkänner antingen en uppgörelse eller ett utträde utan avtal.

På frågan om han tänker lämna sin post för att undvika att behöva begära förlängning svarade Johnson:

”Nej, jag har tagit på mig att leda partiet och landet i en svår tid och jag tänker fortsätta att göra det. Jag anser att det är mitt ansvar”.

Innehåll från SmartinfoAnnons

”Compliance kräver full kontroll över företagens kunddokumentation”

Hållbart företagande är en viktig del i att säkerställa kvalitet och säkerhet samt att förhindra exempelvis pengatvätt och finansiering av terrorism. Smartinfo har under lång tid haft störst efterfrågan för sina tjänster från bank, finans och försäkring, inte minst på grund av nya EU-direktiv som ställer ökade krav på bolagen.

Compliance handlar om regelefterlevnad vilket sätter företagets förmåga att snabbt anpassa sig till förändringar i olika regelverk på hårda prov. EU-direktiv och -riktlinjer uppdateras löpande för att samordna medlemsländernas nationella lagstiftning och enligt Erik Bohlin, grundare och vice vd på Smartinfo, ställer detta krav på företag att ha full kontroll över sin kunddokumentation.

– När nya direktiv meddelas behöver organisationer säkerställa att de arbetar på ett sätt som möter dessa, vilket ibland kan innebära stora förändringar i befintliga processer och rutiner. GDPR medförde exempelvis ett helt nytt arbetssätt med hantering av personuppgifter och visade tydligt att organisationer behövde skapa en hållbar plan för hur känslig företagsinformation ska sparas och hanteras.

Integreras i företagens egna system

Smartinfo hjälper kunder inom främst bank, finans och försäkring att digitalisera handlingar och förvara dessa på ett säkert sätt genom att bygga upp säkra molntjänster. Bill Forssberg, vd, berättar att de har digitaliserat arkiv sedan 2001 och erbjuder en branschunik lösning för distribuerad skanning.

– Sedan 2005 använder vi en egenutvecklad molnplattform som är oerhört dynamisk och unik, då den kan integreras mot i stort sett alla system via flexibla API-er. Plattformen konverterar analoga arkiv till digitala och vi är certifierade enligt ISO27001, vilket inte är särskilt vanligt hos mindre företag.

Forssberg konstaterar att man genom att digitalisera handlingar kan garantera att de bevaras i gott skick, att tillgängligheten kan begränsas och att informationen blir enkel att spåra.

– Detta är inte enbart positivt ur ett långsiktigt compliance-perspektiv; det effektiviserar dessutom personalens arbete och ökar säkerheten då all data stannar inom Sverige, avslutar han.

Om Smartinfo

Smartinfo har skannat och tolkat över 30 000 000 handskrivna handlingar sedan bolagets grundande. Systemet är certifierat enligt ISO 9001-kvalitet och ISO 27001 informationssäkerhet. All data stannar inom Sverige och servrarna står hos Bahnhof AB i Stockholm.

Läs mer på smartinfo.se

 

Mer från Smartinfo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Smartinfo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera