Annons

John Bolton: Kim Jong-Un skrattar åt Trump

USA:s president Donald Trumps tidigare säkerhetsrådgivare John Bolton tror inte att Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har samma positiva bild av ledarnas relation som Trump haft.

”Jag tror att Kim Jong-Un får ett gott skratt av detta”, säger han i en intervju.

På tisdag släpps John Boltons omtvistade bok ”The room where it happened: a White House memoir” som innehåller många anklagelser mot president Trump. Vita huset har försökt stoppa boken med hänvisning till att den bland annat innehåller hemligstämplat material och presidenten har beskrivit den som ”ren fiktion”.

Bolton får under intervjun med ABC News frågan om han tror att Trump ”verkligen tror att Kim Jong-Un älskar honom”. Bolton svarar att breven som Trump har visat upp skrivits av någon medarbetare på propagandakontoret.

”Och ändå ser presidenten på dem som bevis för en djup vänskap.”

Bolton säger även att han inte anser att Trump är lämplig som president.

”Jag hoppas att han kommer att ihågkommas som en president som satt under en mandatperiod och som inte oåterkalleligt kastade in landet i en nedåtgående spiral som vi inte kan komma ur”, säger han.

I boken finns uppgifter om diskussioner mellan Trump och Kim som inte stämmer överens med verkligheten, säger Sydkoreas nationella säkerhetsrådgivare Chung Eui-Yong i ett uttalande om boken, där även Sydkoreas president Moon Jae-In omnämns.

”Att ensidigt publicera samråd som genomförts under ömsesidigt förtroende bryter mot de grundläggande principerna för diplomati och kan allvarligt skada framtida förhandlingar”, säger han.

En domare beslutade i lördags att inte stoppa utgivningen av boken, som ger Boltons bild av de 17 månader han arbetade nära Trump, fram till att han fick sparken i september i fjol.

I boken påstår Bolton bland annat att presidenten under handelssamtal vädjat till Kinas president Xi Jinping om kinesiska stödköp av amerikanska sojabönor för att hjälpa till att öka Trumps chanser till återval i höst. Dessutom instämmer Bolton i anklagelserna om att Trump skulle ha pressat Ukraina att inleda en utredning mot Hunter Biden, son till den demokratiske presidentaspiranten Joe Biden.

Både republikaner och demokrater har kritiserat Bolton för boken, och anser att han borde ha kommit med uppgifterna under riksrättsprocessen i vintras, då Trump frikändes.


Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?