ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Johan Torgeby tar över som vd för SEB

Johan Torgeby tar över som ny vd på SEB. Han har rekryterats internt och delar ansvaret för affärsområdet Stora företag och institutioner på banken.

Johan Torgeby, 42 år, tar över efter Annika Falkengren. Johan Torgeby har sedan 2014 varit en medlem av SEB:s koncernledning. Han har sedan han började i SEB 2009 innehaft en rad olika roller, bland annat som chef för Client Coverage och som kundansvarig inom dåvarande division Merchant Banking. Innan SEB arbetade Johan Torgeby på Morgan Stanley & Co i London och Robur Asset Management. Han har även en fil. kand. i nationalekonomi från Lunds universitet, skriver SEB i ett pressmeddelande.

"Johan har en bred bakgrund inte minst inom investment banking. Han är en respekterad ledare som prioriterar att bygga starka team och utveckla djupa kundrelationer med såväl privat- som företagskunder. Som medlem av den verkställande ledningen har han varit med och arbetat fram den långsiktiga strategin för SEB och är fast besluten om att fortsätta leverera på den", säger Marcus Wallenberg, styrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

"Tillsammans kommer hela team SEB leverera på vår tillväxt-och förändringsagenda. Vi kommer inte att luta oss tillbaka förrän vi i kundernas ögon står för service i världsklass. Det är så vi fortsätter att skapa långsiktiga värden för våra kunder och ägare", säger Johan Torgeby i ett pressmeddelande.

Han tillträder sin roll den 29 mars. Annika Falkengren kommer då att fortsätta i en rådgivande roll tills hon lämnar banken i juli 2017.

I januari annonserades det att Annika Falkengren lämnar posten som vd för SEB, en post hon innehaft sedan 2005. I stället ska hon bli arbetande delägare i det schweiziska kapitalförvaltningsbolaget Lombard Odier Group.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies