1515

Johan Molins värde för Assa Abloy: Nio miljarder

Assa Abloy sjunker på börsen efter beskedet om att Johan Molin överväger att lämna vd-posten. Totalt har över 9 miljarder kronor av bolagets börsvärde raderats ut. Samtidigt ökar Ericssons börsvärde med över 4,5 miljarder kronor då marknaden hoppas att Molin kommer in som frälsare.

Assa Abloys vd Johan Molin.
Assa Abloys vd Johan Molin.Bild:Jack Mikrut

Assa Abloy ASSA B +0,95% Dagens utveckling skriver i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen att vd:n Johan Molin meddelat styrelsen att han överväger att sluta under 2018. Bolaget går ut med beskedet med anledning av rykten på marknaden.

Johan Molin är en av de mest respekterade vd:arna på börsen. Men om han mot förmodan behöver fler argument inför nästa löneförhandling är det bara att titta på Assa Abloys aktiekurs på torsdagen.

Vid klockan 09.20 är aktien ned med 4,6 procent, vilket innebär att bolagets börsvärde krympt med över 9 miljarder kronor på beskedet att Johan Molin överväger att lämna.

Ericsson ERIC B +0,9% Dagens utveckling s aktie går dock mot andra hållet och stiger med drygt 3 procent, vilket innebär att bolagets börsvärde stigit med över 4,5 miljarder kronor. Detta då Johan Molin pekats ut som möjlig ny vd eller ordförande i Ericsson, något som Di har varit först med att rapportera om.

Sedan Johan Molin tillträdde som vd för Assa Abloy i slutet av 2005 har aktien stigit med nästan 360 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?