Annons

Joe Biden om sexanklagelser: ”Detta hände aldrig”

Förgrep sig Joe Biden på 90-talet på en av sina före detta medarbetare? Efter att under en tid ha ignorerat anklagelserna svarar nu Demokraternas presidentaspirant: ”Detta hände aldrig”.

I samband med en intervju i MSNBC där uppgifterna togs upp skickade Joe Biden ut en kommuniké där han med emfas avvisar anklagelserna: ”De är inte sanna”, säger Biden.
I samband med en intervju i MSNBC där uppgifterna togs upp skickade Joe Biden ut en kommuniké där han med emfas avvisar anklagelserna: ”De är inte sanna”, säger Biden.Foto:TT

Presidentaspiranten, som i praktiken är klar som Demokraternas kandidat inför USA:s presidentval, har anklagats för sexuella övergrepp och fram till fredagen vägrat säga ett ord om saken.

Men i samband med att han gav en intervju i MSNBC där uppgifterna togs upp skickade han ut en kommuniké där han med emfas avvisar dem: ”De är inte sanna”, säger Biden. ”Detta hände aldrig”.

Det var förra månaden som Tara Reade, som arbetade för Biden i senaten på 1990-talet, i en poddsändning anklagade förre vicepresidenten för ett sexuellt övergrepp. Övergreppet ska ha skett 1993 i källaren i det hus Bidens kontor låg. Reade var vid tillfället 29 år gammal, Biden 50.

När två andra kvinnor i veckan gick ut och bekräftade att Reade berättat om övergreppet för dem redan på 1990-talet uppgifter tog debatten ny fart, och allt fler har höjt rösterna för att Biden ska möta anklagelserna.

Biden berörde dock inte uppgifterna när han och Hillary Clinton i tisdags över liveströmmad länk diskuterade våld mot kvinnor.

”Våld mot kvinnor är ett stort problem, i synnerhet just nu” (under coronapandemin), sade Biden, och lade till att frågan är en av de viktigaste för honom.

Reade har sagt att hon inte gått ut med uppgifterna av politiska skäl, och att hon inte på något sätt vill att Donald Trump ska använda henne som ett slagträ i valkampanjen

”Sexuella övergrepp på arbetsplatser är ett enormt institutionaliserat könsproblem i vårt land”, sade hon till The New York Times i tisdags.

”Det finns inga sidor eller partipolitik när det gäller sexuella övergrepp och trakasserier. Förövarna utövar likabehandling”.

I fjol anklagade ett antal kvinnor Biden för sexuella trakasserier, som enligt The New York Times ska ha sträckt sig från 1990-talet till häromåret. Reade var då en av dem, men sade då bara att Biden oombett hade vidrört hennes nacke och axlar.

Biden, som sagt att han tänker utse en kvinna till vicepresidentkandidat, har fått stöd av flera högt uppsatta kvinnor inom Demokratiska partiet, som representanthusets talman Nancy Pelosi och senatorn Kamala Harris.

På torsdagen fick han även ett sorts stöd från ett något oväntat håll – Donald Trump.

Presidenten sade på en presskonferens att han tyckte att Biden borde svara på anklagelserna men att han kunde känna igen sig.

”De kan vara falska. Jag vet allt om falska anklagelser, jag har blivit falskt anklagad många gånger”.

Enligt The Washington Post har minst 20 kvinnor anklagat Trump för sexuellt ofredande.

Innehåll från Sandahls LogistikAnnons

På rätt väg mot en hållbar framtid

I år har Sandahls Logistik köpt in 120 nya LBG-drivna lastbilar: ”Vårt mål är att bli fossilfria i slutet 2025”, säger Mikael Ingesson, vd Sandahls Logistik.
I år har Sandahls Logistik köpt in 120 nya LBG-drivna lastbilar: ”Vårt mål är att bli fossilfria i slutet 2025”, säger Mikael Ingesson, vd Sandahls Logistik.

De effektiva och miljövänliga transporterna på både väg och järnväg får allt fler kunder att vända sig till Sandahls Logistik. Bageriföretaget Polarbröd är en av de aktörer som valt att samarbeta med en av branschens mest erfarna uppstickare.

Sandahls har varit på väg i över 70 år. Men företaget vilar inte på gamla lagrar; idag driver de den hållbara omställningen inom logistikbranschen. Där de multinationella logistikaktörernas miljöarbete inte fokuserar på Sverige så satsar Sandahls Logistik på att bekämpa klimatförändringarna med mycket högt ställda miljömål.

– Vårt mål är att bli fossilfria i slutet av 2025. Därför har vi bland annat köpt in 120 nya LBG-drivna Volvolastbilar i år, och i samarbete med Gasum medverkar vi till att bygga ut nätverket med tankstationer, säger Mikael Ingesson, vd Sandahls Logistik. 

Hållbarhet avgörande för Polarbröd

Sandahls Logistik erbjuder multimodal logistik med nationell täckning – och man äger hela transportkedjan. Förutom den moderna fordonsflottan med miljöanpassade lastbilar inkluderar den även egna tåg som drivs med grön el, samt kombiterminaler för omlastning. 

– Med utgångspunkt i vägtrafiknätet kan vi sömlöst addera våra egna järnvägslösningar. På det sättet kan vi erbjuda en lösning som är väldigt hållbar men också oerhört flexibel, eftersom vi själva kan prioritera och anpassa transporterna efter kundernas behov, säger Mikael Ingesson. 

För den norrbottniska bagerikoncernen Polarbröd är hållbarhet en lika viktig som självklar utgångspunkt i valet av logistikpartner.

– Hållbarhet är en av Polarbröds grundpelare. Vi samarbetar med Sandahls Logistik eftersom de kan möta vårt behov av fossilfria transporter. Med eldrivna tåg och biogaslastbilar transporterar de vårt bröd hållbart, från Älvsbyn och Bredbyn och hela vägen till kunder runt om i landet, säger Johan Granberg, Supply Chain Director Polarbröd.

Snabba beslutsvägar och personligt bemötande

Sedan ett par år tillbaka är Sandahls Logistik en helt fristående aktör i logistikbranschen. Enligt Mikael Ingesson bäddar det för såväl en långsiktighet i företagandet som för stor flexibilitet.

– Sandahls är en snabbfotad, privat utmanare till de stora logistikkoncernerna. Som familjeägd koncern har vi en platt organisation med snabba beslutsvägar, och vi kan erbjuda ett mer ambitiöst hållbarhetsarbete och personligare bemötande än de stora drakarna, säger Mikael Ingesson.

Om Sandahls:

– Sandahls Logistik är en oberoende aktör inom logistik som erbjuder väg- och intermodala inrikestransporter. Bolaget driver även fem kombiterminaler där gods lastas om från väg till järnväg och vice versa.

– 520 anställda på 11 orter.

– Omsättning 2021: 1 mdr SEK, prognos för 2022: 1,2 mdr SEK.

– Sandahlskoncernen har totalt 420 tunga fordon. Sandahls Logistik har 320 fordon i flottan varav 150 kommer att gå på flytande biogas.

– För sina stora investeringar i biogaslastbilar och satsningar på mer gröna godstransporter fick Sandahls Logistik ett hedersomnämnande i Klimatrådet i Jönköpings läns klimatpris 2022.

Läs mer på sandahls.com

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sandahls Logistik och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera