1515

Jobbreformen som aldrig kommer på plats

De politiska låsningarna har varit stora kring etableringsjobben och trots år av förhandlingar har den nya anställningsformen ännu inte kommit på plats.

Nu skjuts reformen upp på grund av coronakrisen.

Etableringsjobben skulle ge 10.000 nya anställningar
Etableringsjobben skulle ge 10.000 nya anställningarFoto:Nora Lorek/TT

Di rapporterade redan i vintras att etableringsjobben för nyanlända och långtidsarbetslösa var på väg att försenas.

Nu står det definitivt klart att reformen, som skulle vara på plats i juli i år, skjuts upp.

”På grund av coronakrisen är efterfrågan på den här typen av jobb mycket mycket mindre”, säger Martin Ådahl, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Centerpartiet.

Ambitionen är dock att kunna genomföra reformen längre fram och Martin Ådahl tror att etableringsjobben blir viktiga när ekonomin väl vänder uppåt igen.

”I ett första skede kommer de som förlorat sitt jobb i närtid få lättare att komma in på arbetsmarknaden. Men det måste vara så att det finns en andra våg där vi också kan få in dem som varit borta länge”, säger han.

Men det är inte bara coronakrisen som har satt käppar i hjulen för etableringsjobben. Reformen, som skulle ge minst 10.000 nya jobb till nyanlända och långtidsarbetslösa, har kantats av politiska gräl.

Parterna hade en färdig uppgörelse redan 2017, som regeringen då ställde sig bakom. Men villkoren ändrades i januariavtalet, efter krav från Centern och Liberalerna, och sedan dess har det varit låst.

LO anser att etableringsjobben fortfarande behövs för att underlätta för nyanlända och långtidsarbetslösa, men att det är fel läge nu när arbetslösheten stiger så kraftigt.

”Det kommer att vara massor av människor som står på återanställningsrätt och då kommer inte de här människorna att komma in”, säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson.

”Det är inte meningen att de ska tränga sig före andra som ska tillbaka och som är närmare arbetsplatsen”, fortsätter han.

LO håller fast vid den ursprungliga uppgörelsen med arbetsgivarna och säger fortsatt nej till de nya krav som Centerpartiet och Liberalerna fört in.

Men enligt Martin Ådahl är det skrivningarna i januariavtalet som gäller, vilket innebär att även företag som saknar kollektivavtal ska omfattas av reformen, när den väl införs.

”De icke kollektivavtalsanslutna företagen lider oerhört hårt just nu. Och ska de ha någon möjlighet att, precis som tidigare, bidra med flest nyanställningar i Sverige, så måste de ha det här som ett alternativ”, säger han.

Martin Ådahl slår fast att även bemanningsföretagen ska få möjlighet att anställa nyanlända och långtidsarbetslösa med statliga subventioner och sedan hyra ut dem.

”Bemanningsbranschen är en av de hårdast drabbade branscherna av coronakrisen och ska de hitta en väg tillbaka är det jättebra om det här kan vara en del av det”, säger han.

 


Innehåll från OffertwayAnnons

Ta tillfället i akt och se över avtalen under semestern

Sommarens lägre tempo är ett bra tillfälle att i lugn och ro fundera över företagets framtid. Vad kan ni göra smartare och var finns pengar att spara? Varför inte passa på att titta över bolagets abonnemangsavtal för telefoni och it? Här finns mycket att vinna. 

Offertway tipsar om hur du kan gå tillväga. 

Läs mer om vägen till rätt avtal 

– Att förhandla företagsavtal för kommunikationstjänster kan vara krävande. Det tar tid att ringa runt och du måste ha helst också vara en duktig förhandlare. Det ville vi ändra på för att göra marknaden mer rättvis, säger Mathias Winberg.  

Tillsammans med kollegan Jonas Lundqvist grundande han Offertway. Det är en oberoende digital tjänst som gör det lättare för företag att jämföra priser och villkor på offerter för företagstjänster som telefoni, växel, bredband, digitala tjänster och körjournaler.  

Stora besparingar

De har försökt att göra tjänsten så enkelt som möjligt.

 – Du fyller bara i ett digitalt formulär och svarar på några frågor om verksamhetens abonnemangsbehov. Det tar bara någon minut. Inom 48 timmar får du offerter från upp till fyra utvalda återförsäljare och kan gå igenom dem i lugn och ro, säger Mathias Winberg.  

– Det är helt upp till dig om du vill gå vidare med någon av dessa, det är inget krav. Men kostnadsbesparingen är oftast påtaglig – upp till 40 procent – så de allra flesta vill det. När du sedan kommer tillbaka från semester går det snabbt att få det nya avtalet och besparingen på plats, vilket ger en skön start på hösten. 

Jonas Lundqvist och Mathias Winberg, grundare av Offertway.
Jonas Lundqvist och Mathias Winberg, grundare av Offertway.

Stora skillnader i avtalen 

Innan Mathias Winberg och Jonas Lundqvist startade Offertway gjorde de en undersökning där de studerade 100 företag och deras telefonikostnader och behov. Den visade sig att det skilde i snitt över 40 procent i månadskostnader för företagsabonnemang med exakt samma innehåll – hos en och samma operatör. 

De hittade inte heller något tydligt samband mellan företagssegment och kostnader.  Oavsett företagets storlek upplevde företagen också att det var krångligt att komma i kontakt med mobiloperatören och få kontroll på sina avtal. 

– Det bekräftade att vi var på rätt spår. Att göra förarbetet på egen hand tar lång tid och är svårt. De företag de pratade med tyckte även att det var knepigt att hitta rätt bland återförsäljare, säger Jonas Lundqvist.

– Men genom att använda vår tjänst blir allt det lättare. Du kan inte bara sänka priset utan även förbättra villkoren och innehållet i tjänsten så att den blir rätt just för dig. Du knyter en lokal återförsäljare till dig och om problem uppstår får du den service och support som krävs.

Läs mer om vägen till rätt avtal 

 

Mer från Offertway

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Offertway och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?